Gepofte aardappel, op zich niet zo heel bijzonder. De Turkse keuken maakte het voor mij wel bijzonder.
Ik liep in Beverwijk en er was een tentje waar ik dit voor het eerst zag. Een gepofte aardappel, er ging van alles in. Kaas, groenten, tonijn of kip. Ik was verkocht bij het zien alleen.

Toch heb ik het die dag niet gegeten. Dit omdat we haast hadden. Een jaar of 3 later heb ik het dan voor het eerst bij mijn schoonzus gegeten. Klaar dit was zo lekker. Jaren daarna had ik het er weer over met mijn schoonzus, 4 dagen geleden exact. 3 dagen geleden begon mijn zoektocht naar de grote aardappelen om zelf kumpir te maken. Nou ik kan lang gaan zoeken want die ga ik gewoon niet vinden. Althans niet hier bij mij in de buurt.

Ik heb besloten om met de celavita aardappelen de kumpir te maken. Je hebt hier pof aardappelen van. Perfect voor kumpir. Op de verpakking staat dat je deze 15 min in de magnetron moet doen. Dit heb ik niet gedaan. Gewoon gaatjes geprikt in de aardappel en 90 min in de oven. Ik heb het niet zo met het idee dat en aardappel gaart in de oven. Hieronder kun je het complete recept van de kumpir lezen. Bij mij waren de aardappelen overigens enorm klein dus heb ik er 2 genomen. Deze naast elkaar gezet nadat ze gaar waren.

Beschrijving

Wat heb je nodig

1 Grote pof aardappel
120 Gram tonijn in olijfolie
Geraspte wortel
Geraspte mozzarella
Geraspte kaas
Augurken
Groene olijven
Zwarte olijven
Mais
Blokje ongezouten roomboter
Snufje zout
Zwarte peper

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig, snijd er sneetjes in  en wikkel deze in folie, doe de aardappel dan in een klein ovenschaaltje en dan in de voorverwarmde oven op 190 graden gedurende 90 min. Prik steeds in je aardappel om te kijken of hij al gaar is.
Zodra de aardappel gaar is haal je deze uit de oven. Snijd de aardappelen verticaal door het midden.

Prak de aardappel aan de binnenkant fijn en doe hier een klontje ongezouten roomboter bij. Meng dit goed samen. Voeg een beetje zout en peper toe voor wat extra smaak aan de aardappel. Hierna kan er wat geraspte kaas bij mocht je gek zijn op kaas. Meng het nogmaals samen en proef even of je tevreden bent met het zout. Voeg zonodig extra toe.

Neem een schaaltje voeg hier dan de tonijn samen met de mais en een geraspte wortel aan toe. Meng het samen en schep het in je aardappel. Snijd de olijven in plakjes en doe deze ook op je aardappel. Dit doe je ook met je augruken. Eindig met geraspte mozzarella en geraspte kaas. Doe de kumpir weer even terug in de oven en laat de kaas smelten.

Zodra de kaas is gesmolten haal je de aardappel uit de oven.

Sausje naar keuze er bij en je kunt genieten van het heerlijke gerecht. Je kunt uiteraard variëren in met wat je de kumpir wilt vullen.

Geniet er van