Ga je mee? Ik neem je mee in een reis naar Marokko met mijn amandel briwat. Dit traditionele gerecht is een traktatie voor liefhebbers van de Marokkaanse keuken.
Het bereiden van amandel briwat is een proces dat begint met het rollen van het filodeeg en het vullen met een heerlijke vulling van amandelen, suiker en sinaasappelbloesemwater. Voor deze versie heb ik ervoor gekozen om er citroen aan te toe voegen, dit is optioneel en kan weg gelaten worden
Na het vullen en vouwen van de briwat, gaat het geheel de oven in, waar het langzaam goudbruin kleurt en het filodeeg heerlijk knapperig wordt. Het resultaat is een heerlijke lekkernij gedompeld in honing.
Met zijn combinatie van texturen en smaken is amandel briwat perfect voor elke gelegenheid, van feestjes tot informele bijeenkomsten..
Dus waar wacht je nog op? Haal de ingrediënten in huis, volg mijn eenvoudige recept en laat je verrassen door de heerlijke smaken van zelfgebakken amandel briwat.
Amandel briwat
Of je nu een bepaald feestje hebt of het Eid is of je hebt er zin in, deze koekjes moet je eens gemaakt hebben. Een heerlijk traditioneel koekje die op vele tafels geserveerd zullen worden.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang dessert, koekjes
Keuken Marokkaans
- 500 gram amandelmeel
- 100 gram poedersuiker
- 50 milliliter oranjebloesemwater
- 1/4 citroen rasp
- 1/4 theelepel kaneel
- 1 rol filodeeg
- 100 gram roomboter ongezouten
- 50 ml water
- 1 eetlepel bloem
- 1 kilo honing
Meng het amandelmeel, poedersuiker, kaneel en citroenrasp in een kom tot een homogene massa. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
Leg de vellen filodeeg op een schoon werkoppervlak en bedek ze met een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
Snijd de vellen filodeeg in rechthoekige stroken van ongeveer 10x20 cm. Verdeel deze over 2 vellen filodeeg op elkaar elk.
Vet de filodeeg vellen in met de roomboter.
Plaats balletjes van 15 gram van de amandelvulling aan het uiteinde van elke strook filodeeg.
Vouw het deeg diagonaal over de vulling om een driehoekig pakketje te vormen. Blijf vouwen tot het einde van de strook om een driehoekige briwat te vormen.
Meng het water met de bloem en maak er een papje van, smeer de randjes van het filodeeg aan het uiteinde in om deze dicht te plakken.
Bak de briwat in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 25 a 30 minuten of tot deze goud bruin zijn.
Verwarm de honing au bain Marie en dompel de briwat in de honing.
Verplaats de briwat dan naar een ruime schaal.
Geniet er van.
Trefwoord Eid, honing, honingkoekjes, marokkaanse koekjes
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!