De week van Moederdag, daar horen lekkere hapjes en taartjes bij.
Vorige week heb ik een leuk pakketje binnen gekregen van Kroon op het werk. Het pakketje bevat de nieuwe potten jam van Bonne maman. De jam bevat minder suikers wat voor mij ideaal is. Mijn moeder mag niet te veel suikers en is echt wel dol op een lekker gebakje. De jam komt als geroepen. Boordevol smaak en toch minder suikers. Hier doen we het voor!
Wil je dit lekkere gebakje maken voor je eigen moeder dan moet je snel dit recept doornemen.
[checklist-box title=”Beschrijving” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Het deeg
- 180 gram bloem
- 60 Gram poedersuiker
- 1 Ei maat M
- 30 Gram amandelmeel
- Snufje zout
- 110 Gram ongezouten roomboter
Vulling
- 500 ML slagroom
- 300 Gram Bonne maman aardbei framboos minder suiker
- 1 Eetlepel suiker
- 3 Gelatine blaadjes
- 1 Zakje klopfix
- Aardbeien
- Frambozen
- Macarons
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Bereid als eerst het deeg voor.
Doe de bloem met de amandelmeel in een kom. Voeg hier de poedersuiker en snufje zout aan toe. Meng dit samen. Breek het ei bij de bloem en snijd de koude ongezoute roomboter in blokjes.
Meng dit samen tot je een mooi samen hangend deeg hebt. Wikkel het deeg dan in vershoudfolie.
Laat het deeg gedurende 1 uur rusten in de koeling.
Haal het deeg uit de koeling en rol deze uit op een bestrooide aanrechtblad met bloem.
Rol het deeg uit tot 3 cm dikte.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 6 tartlettes vormpjes op.
Snijd een cirkel uit het deeg en duw deze in een ronde tartlette vorm. Snijd het overtollige deeg weg.
Knip een laagje bakpapier om deze op het deeg te leggen en doe hier wat bakbonen op.
Bak de tartlettes gedurende 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Verwijder de bakplaat uit de oven en laat de tartlettes rustig afkoelen. Verwijder dan de vormpjes van het deeg.
Bereid je vulling voor.
Klop de slagroom en voeg de klopfix en suiker al kloppend toe. Klop de slagroom lobbig.
Doe de jam in een steelpan en zet deze op een laag vuurtje. Week de gelatine blaadjes in een kommetje water gedurende 3 minuten. Lek dit dan uit en voeg het toe aan de verwarmde jam. Pureer de jam en gelatine samen. Zodra de gelatine is opgeslokt verwijder je het steel pannetje van het vuur.
Laat de jam 2 minuten afkoelen en voeg dit dan toe aan de slagroom. Meng dit voorzichtig met een spatel.
Giet de vulling in de tartlettes vorm. Laat de mouse gedurende 4 uur opstijven in de koeling.
Decoreer de tartlettes met aardbeien, frambozen en mocht je willen macarons.
Verras jij je moeder met deze heerlijke taartjes?
Laat het mij vooral weten wanneer je dit hebt gemaakt, altijd leuk!
[/checklist-box]