Moroccan Harirra,

 

Elk Marokkaans huishouden zal dit gerecht vast en zeker elke Ramdan maken. Sommige gezinnen maken dit dagelijks andere om de 2 dagen. Het is 1 van de hoofdgerechten waarmee wij onze vasten verbreken. Harirra is niet alleen lekker tijdens de Ramadan maar ook tijdens de winterdagen is het ook enorm lekker om een lekkere maaltijdsoep te nuttigen.

Hierbij deel ik dan ook mijn harirra recept met jullie

 

Beschrijving

Beschrijving

Wat heb je nodig

7 Tomaten

400 Gram tomatenblokjes

2 Uien

2 Wortelen

2 Blikjes kikkererwten

2 Blikjes linzen

Bosje peterselie

Bosje selderij

1 TL Kurkuma

1 TL Komijn

1 TL Zout

1 TL Zwarte peper

1 TL Witte peper

1 TL Paprikapoeder

1 Blikje tomatenpuree

Kipfilet of rundvlees

3 Eetlepels Bloem

100 ML Olijfolie

100 ML Zonnebloemolie

1 Groentenbouillionblokje

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime soeppan, doe hier beide olien in. Was en snijd de kipfilet in stukjes en voeg het toe aan de olie. Was en snijd de wortelen en voeg deze toe aan de kipfilet. Neem een hakmolen doe hier de uien, peterselie en selderij in. Maal alles goed samen en voeg het toe aan de pan. Was de tomaten, deze hoef je niet te schillen, maal deze ook fijn en voeg het toe aan de pan.

 

  • Stap 2

De tomatenblokjes kunnen er ook bij. Bak het  geheel kort samen. Voeg dan alle kruiden toe aan de pan behalve het groentenbouillion blokje. Kook 2 L water en voeg het dan toe aan de pan. Zo wordt ondertussen het vlees ook gaar. Neem een kommetje en voeg hier de bloem aan toe.

 

  • Stap 3

Giet 200 ML water toe en de tomatenpuree  aan de bloem en meng het goed met en garde. Er mogen geen klonten in zitten, wil je zeker weten dat je geen klontjes hebt mix het dan met een staafmixer of doe het bloemmengsel in een zeef zo blijven de klontjes achter.

  • Stap 4

Na 45 kooktijd voeg je eerst de groentenboullion toe aan je soep en dan  beetje bij beetje de bloem aan de soep. Terwijl je toevoegt moet je blijven roeren. Je merkt vanzelf hoe dik je de soep wilt hebben. Stop dan ook met het toevoegen van de bloem als je hem dik genoeg vind.
Hierna kan je de kikkererwten, linzen en de vermicelli toevoegen. De kikkerwten en linzen heb ik uit blik en zijn dus al gaar. Blijf de soep vooral roeren dit zodat het niet aanbrand aan de bodem. Laat de soep nog zeker 25 a 30 min doorkoken op een laag vuurtje.

Hierna kun je genieten van een kommetjes heerlijke Harirra