De meest heerlijke Marokkaanse koekjes vind ik toch wel de dadelkoekjes. Het deeg brokkelt en smelt in je mond dan de overweldigende zoete smaak van de dadels als finishing touch. Ik ben altijd helemaal verkocht. 

Uiteraard wil ik dit recept ook met jullie delen. Het recept is geinspireerd door Ellouisa Cooking, haar recept is hier te vinden en dit is wat ik er van heb gemaakt. 

Beschrijving

Wat heb je nodig:

600 Gram bloem 
300 Gram ongezoute roomboter ( op kamer temperatuur )
1 Zakje vanillesuiker 
200 Gram suiker

De vulling
400 Gram dadelspijs
3 Eetlepels gesmolten boter 
2 Eetlepels oranjebloesemwater 
2 Theelepels kaneel
10 Gram poedersuiker 
40 Gram amandelmeel of een handjevol geroosterde sesam

Bereidingswijze

Vooraf je aan de vulling begint zorg je er voor dat je het deeg klaar hebt. Neem een ruime schaal en zeef hier de bloem in, voeg de suiker en vanillesuiker toe aan de bloem. Meng dit door elkaar en voeg hierna de ongezouten roomboter in blokjes toe. Kneed het deeg goed samen en vorm een mooie bal. 

Doe het deeg gedurende 15 min in de koeling. Begin aan je vulling. 
Smelt de roomboter. Kneed de dadelspijs wat los en voeg de gesmolten roomboter, oranjebloesemwater, poedersuiker, kaneel en amandelmeel toe. Meng alles nu goed samen. 

Hierna maak je balletjes van 6 gram. Ik kwam uit op 50 balletjes. 
Haal het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in balletjes van 25 gram. Druk hierna de amandelspijs in je deeg en gebruik een koekjes stempel of een koekjespincet om je koekjes te vormen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. De koekjes kunnen nu gedurende 20 a 25 minuten de oven in. Zodra de koekjes gaar zijn laat je ze eerst vooraf goed afkoelen. Hierna zeef je er poedersuiker over. 

Geniet van deze heerlijke koekjes.