Pastas hebben we in allerlei soorten zoals we allemaal weten. Voor dit gerecht heb ik vogeltongetjes gebruikt. Vogeltongetjessoep met gehaktballetjes. Het heeft gisteren heel wat geregend en dus dacht ik vandaag maak ik vogeltongetjessoep. Hierbij mijn recept
Beschrijving
Wat heb je nodig
200 Gram vogeltongetjes
400 Gram gepelde tomaten in blik
1 Winterpeen
1 Ui
1 Theelepel rode paprika
1 Theelepel kurkuma
1 Theelepel gemberpoeder
1 Theelepel paprika poeder
0,5 Theelepel chillipoeder
2 Groenteboullion blokjes
Bosje Koriander
2 L gekookt water
Voor het gehakt
Zakje gehaktkruiden Versteghen
Bereidingswijze
Neem een ruime pan en doe hier een scheut zonnebloem olie in. Schil de ui en de wortel en was deze. Snijd beide in blokjes en voeg het toe aan de pan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en bak de ui met de wortel glazig. Kruid het gehakt en maak er ondertussen balletjes van. Als je dit hebt gedaan voeg je het gehakt toe aan de pan en doe je deksel op de pan. Voeg nu de tomatenblokje toe en bak het nogmaals een minuut of 3. Voeg nu alle bovenstaande kruiden toe. Meng het geheel door elkaar. Kook het water en voeg het toe aan de pan. Je kunt nu ook gelijk de vogeltongetjes toevoegen. Laat het geheel nu rustig koken. Was de koriander en snijd deze fijn. Voeg de koriander toe aan de pan. Laat het gerecht koken tot de vogeltongetjes gaar zijn. Dit kan een minuut of 30 a 45 min duren.
Hierna kan je het opdienen en genieten van het gerecht.
Geniet er van.