Voor een kapsalon gaan wij vrijwel nooit naar een Turkse lunchroom. Waarom niet lekker zelf maken thuis. Ik vind het heerlijk om vers te bereiden en dan meteen te eten. Kapsalon is mijn easy go to wanneer ik absoluut geen zin heb uitgebreid te koken. Het is een snel en makkelijk gerecht.
Mocht je dit willen maken dan lees je het recept hieronder.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 300 Gram Kipfilet
- 1 Theelepel shoarma kruiden
- 1 Theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel zout
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 30 Ml olijfolie
- Boerenfriet
- Geraspte kaas
- Rode ui
- Tomaten
- Augurken
- Komkommer
- Krop sla
- Knoflooksaus
- Ketchup
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, kruid de kipfilet dan met de bovenstaande kruiden en voeg de olijfolie toe. Marineer de kipfilet en laat het een minuut of 30 afgedekt staan.
Na 30 minuten bak je de kipfilet in een koekenpan op een laag vuurtje. Bak de friet in een airfryer, anders in een friteuse. Ook kun je de frietjes in de oven bakken. Wat jij het makkelijkst vind.
Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes, doe dit ook met de tomaat. Snijd de augurken in kleine stukjes en de sla in smalle reepjes. Was de sla dan en laat het goed uitlekken. Schil de ui, was deze en snijd hem ook in kleine blokjes.
Zodra de kipfilet en de frietjes gaar zijn begin je te stapelen. Begin met een laag frietjes in de ovenschaal en doe hier de gebakken kipfilet overheen. Bestrooi er een laag geraspte kaas overheen. De ovenschaal mag nu gedurende 20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de kaas lekker is gesmolten mag de ovenschaal eruit.
Doe de gesneden groenten eroverheen en kies een sausje uit wat je lekker vind. Wij doen er meestal knoflooksaus en ketchup bij.
Nu kun je gaan genieten van een homemade kapsalon.
Geniet er van.
[/checklist-box]