In samenwerking met Foodies magazine en Tefal Nederland heb ik een heerlijk gerecht voor jullie. Een recept die veel voorkomt in New Orleans en veel een verschillende variatie van dit heerlijke gerecht maken.
Het is oprecht echt zo lekker en een echte november stoof gerecht. Tefal en Foodies noemen dit dan ook Stovember. Geweldig, past helemaal in mijn straatje. Anyways dit gerecht moet je oprecht eens proberen.
Lees dit snel door!
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 6 Eetlepels zonnebloemolie
- 3 Eetlepels bloem
- 150 Gram okra bonen
- 250 Gram kipfilet
- 1 Rode ui
- 2 Teentjes knoflook
- 2 punt paprikas
- 250 gram Garnalen
- 2 Tomaten
- 2 Wortelen
- 1 Eetlepel cajunkruiden
- 1 Theelepel chillivlokken
- Kwart theelepel komijn
- Kwart theelepel kaneel
- 1 Theelepel zwarte peper
- 1 Theelepel zout
- 1 Kip Bouillon
- 500 ML water
- 1 Theelepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel chilisaus
- Halve citroen (sap )
- 1 Theelepel sojasaus
- Bosje koriander
- 200 Gram basmati rijst
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Besreidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Voeg de olie toe aan de pan en voeg hier de bloem aan toe. Zet de pan op een middelhoog vuurtje. Meng de olie met de bloem tot er een mooi bruin egaal mengsel ontstaan. De roux mag een donkerdere kleur hebben. Dit zodat de smaak wat intenser word.
Zodra de bloem klaar is giet je deze uit de pan. Was de okra en snijd deze in plakjes.
Voeg wederom een scheutje olijfolie toe aan de pan. Bak de okra kort krokant.
Snijd de kipfilet in blokjes. Haal de okra uit de pan en bak hier de kipfilet kort in, haal hierna de kipfilet ook uit de pan.
Schil de ui, snijd deze in blokjes, ontpit en was de paprika en snijd deze in ringetjes, was de wortelen en snijd deze in kleine blokjes.
Voeg de groenten tor aan de pan. Pers de knoflook en voeg dit ook toe aan de pan. Snijd blokjes van de tomaten en voeg dit ook toe.
Zorg ervoor dat je vooraf het darmkanaal uit de garnaal haalt en de garnalen wast. Voeg de garnalen toe aan de groenten en bak dit gedurende 5 minuten samen.
Voeg de cajunkruiden, chillivlokken, komijn, kaneel, zwarte peper en zout. Meng dit goed samen met een houten spatel. Pers een halve citroen uit en voeg samen met de kipfilet de citroen sap aan de pan.
Voeg het bouillonblokje toe en zo ook de 500 ml water, laat het langzaam koken gedurende 20 minuten.
Na 20 minuten voeg je al roerend de roux toe, roer het goed door dit zodat je klontjes kunt voorkomen.
Zet je fornuis lager, was en hak de koriander fijn en voeg dit toe aan de gumbo. Voeg de okra toe, doe de deksel op de pan en laat het gerecht gedurende 30 minuten rustig doorkoken.
Bereid in de tussentijd de rijst voor.
Zodra je rijst gekookt en de gumbo gaar is kun je het gerecht serveren,
Garneer met wat extra fijn gehakte koriander.
Geniet er van.
[/checklist-box]