Heb je de burgerbroodjes gemaakt en wil je geen simpele burger maken?
Probeer dan dit heerlijke gerecht. Een lekker burger broodje gevuld met paprika, uitjes en gebakken kipfilet. Dit gerecht is hier in huis favoriet met een simpele salade. Zeker als ik nog voldoende burger broodjes in de vriezer heb liggen. Het recept van de burgerbroodjes vind je hier. Wil je dit recept eens proberen dan moet je dit snel doorlezen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
- 250 Gram kipfilet
- 2 Uien
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- 50 ML water
- 2 Eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 4 ( + 4 extra ) Eetlepels ketjap
- 4 ( + 4 extra Eetlepels chilisaus
- Zwarte peper
- Sap van 1 citroen
- 2 Knoflookteentjes
- Scheut olijfolie
- Zonnebloem olie om te frituren
- Bloem
- Burgerbroodjes
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Snijd de kipfilet in dunne plakken, was deze goed, voeg de kipfilet in een kom.
De ketjap, chillisaus en citroensap mogen toegevoegd worden aan de kipfilet. Marineer de kipfilet en laat dit gedurende 1.5 uur goed intrekken.
Schil de uien en was deze, snijd de uien in smalle reepjes en voeg het toe aan de koekenpan met een scheutje olijfolie. Zet de koekenpan op het vuur en zet hem middelhoog. Ontpit de paprika en was deze, snijd de paprika ook in reepjes en voeg het meteen toe aan de koekenpan. Schil de knoflook en rasp deze en het mag ook meteen in de koekenpan. Meng het samen met een spatel. Voeg na 3 minuten de chilisaus toe. Meng alles nogmaals samen met spatel, dit ook zodat het niet aanbrand. Roer / schep het steeds om.
Voeg de ketjap toe en schep het nogmaals om met de spatel. Weeg het water af en voeg het toe samen met de basterdsuiker. Laat het nu een minuut of 5 even doorbakken.
Dep de kipfilet in de bloem. Zet een koekenpan klaar met een flinke laag zonnebloemolie. Verhit de olie en bak de kipfilet gaar. Lek deze uit op een keukenpapiertje. Wanneer je klaar bent snijd je de kipfilet in reepjes.
De over gebleven saus kun je toevoegen aan je koekenpan met uien en even 3 minuten doorbakken.
Snijd het broodje open, rooster het broodje in een koekenpan.
Begin dan met het vullen van je broodje, doe hier eerst je uien en paprika op, gevolgd door reepjes kipfilet.
Serveer met een frisse salade.
Eet smakelijk.
[/checklist-box]