Pistoletje met kip

Mijn go to snelle Jelle lunch of maaltijd met een soepje is toch echt een broodje zoet zure kip. Voorheen moest ik altijd zelf de broodjes maken want ja dat is gewoon lekkerder. Tot ik  in de ramadan zag dat Ellouisa Cooking een leuk gerecht plaatste. Gewoon broodjes gehakt of kip gevuld in een pistolet. Ik kreeg in de ramadan onverwachts bezoek en wilde snel schakelen. Voor mij was dit een enorme uitkomst want de broodjes waren lekker snel klaar.

Wil je dit eens maken wanneer je geen zin hebt om te koken maar toch lekker wilt eten, probeer dan dit recept met een lekker soepje er bij.

 

 

Beschrijving

  1. 250 Gram kipfilet
  2. 2 Uien
  3. 1 Rode paprika
  4. 1 Groene paprika
  5. 50 ML water
  6. 2 Eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  7. 4 Eetlepels ketjap
  8. 4 Eetlepels chilisaus
  9. Zwarte peper
  10. 1 Theelepel groenten bouillon Koro
  11. Sap van 1 citroen
  12. 2 Knoflookteentjes
  13. Scheut olijfolie
  14. Afbak pistoletjes
  15. Geraspte Cheddar of geraspte kaas
  16. Bosje koriander optioneel

 

 

Beschrijving

  • Stap 1

Schil de uien en was deze, snijd de uien in blokjes en voeg het toe aan de koekenpan met een scheutje olijfolie. Zet de koekenpan op het vuur en zet hem middelhoog. Ontpit de paprika en was deze, snijd de paprika ook in in kleine blokjes en voeg het meteen toe aan de koekenpan. Schil de knoflook en rasp deze en het mag ook meteen in de koekenpan. Meng het beetje samen met een spatel. Voeg na 3 minuten de chilisaus toe. Meng alles nogmaals samen met spatel, dit ook zodat het niet aanbrand. Roer / schep het steeds om.

 

  • Stap 2

Voeg de ketjap toe en schep het nogmaals om met de spatel. Weeg het water af en voeg het toe samen met de basterdsuiker. Laat het nu een minuut of 5 even doorbakken.

 

  • Stap 3

Voeg de citroensap toe samen met de groenten bouillon en wat zwarte peper naar smaak. Voeg dan de kipfilet toe en bak het samen, kipfilet hebben niet lang nodig om te garen. Na een minuut of 8 is het gaar. Meng alles goed samen en je kunt beginnen met de broodjes vullen.

 

  • Stap 4

Bak de broodjes af in de oven, wanneer deze mooi rood bruin zijn zijn de broodjes klaar.

Snijd de broodjes vanboven af open in een rechte snee in het midden. Vul de broodjes en top af met wat geraspte cheddar. De broodjes mogen gedurende 5 minuten weer even terug in de oven om de kaas te laten smelten. Mocht je het lekker vinden kun je de broodjes garneren met wat extra fijn gehakte koriander.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *