Pizza brood Miras Food

Voor iftar ben ik aan de slag gegaan met dit heerlijke pizzabrood. Voor de pizza brood heb ik gebruik gemaakt van de veelzijdige producten van Miras food. Miras food kun je in verschillende etnische supermarkten vinden en in bijna alle Ah xl winkels.

De producten zijn lekker veelzijdig en voor ieder wat wils. Zo heb ik een heerlijke salade gemaakt en een lekkere pizza brood. Een lekkere bulgur salade met komkommer, paprika, tomaten, peper pasta, mais en olijfolie van Miras food en dit brood er bij maakt onze iftar dan ook af. Wil je dit recept doornemen?

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 24 Gram suiker
 2. 9 Gram gist
 3. 1 Eiwit
 4. 8 Gram bakpoeder
 5. 1 Eetlepel pizza kruiden
 6. 75 ml olijfolie
 7. 150 Gram Griekse yoghurt
 8. 550 Gram bloem
 9. 150 gram griesmeel fijn
 10. 200 ml lauw warm water

 

 

Vulling

 1. 2 Uien
 2. 1 Rode paprika
 3. 1 Groene paprika
 4. 250 Gram gehakt
 5. 1 Blikje tomatenpuree ( Miras food )
 6. Halve theelepel zwarte peper
 7. Halve theelepel sambal
 8. 1 Theelepel knoflookpoeder
 9. 1 Theelepel uienpoeder
 10. 1 Theelepel Pull n Biber ( Miras food )
 11. 1 Theelepel zout
 12. 1 Theelepel paprikapoeder
 13. Geraspte mozzarella
 14. 2 Theelepels Aci Biber ( Miras food )

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

 

Neem een ruime schaal en doe hier de bloem, griesmeel, snufje zout, suiker en gist samen en bakpoeder bij. Voeg hierna de volle Griekse yoghurt, en olijfolie toe. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het toe aan de kom.  Gooi het eigeel niet weg deze ga je later gebruiken. De pizzakruiden kunnen er ook bij.

 

 • Stap 2

Begint met het mengen van het deeg. Doe je het deeg in een deegmachine laat het dan langzaam draaien en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg mag gedurende 10 min goed doorkneden. Je merkt dat het een mooie bal deeg wordt . Dek hierna het deeg af en laat het dan gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.

Je zult merken dat het deeg zich verdubbeld.

 

 • Stap 3

Terwijl het deeg rustig aan het rijzen is begin je aan je vulling.

Schil de ui, voeg deze toe aan een hakmolen samen met de paprika. Maal dit fijn samen met de tomaten. Voeg de kruiden toe en meng dit samen. Voeg het gehakt toe, meng alles goed bij elkaar.

 

 • Stap 4

Je deeg is ondertussen gerezen. Haal nu balletjes van 150 gram uit je deeg en zet deze op een beklede bakplaat met bakpapier. Druk deze plat tot een dikte van 3 cm.   Laat het deeg dan gedurende 15 minuten rijzen. Smeer de pizza in met de peper pasta en voeg de gehakt op de pizza toe.

 

 • Stap 5

Bak de pizza in een voorverwarmde oven af op 170 graden gedurende 10 minuten. Strooi er dan geraspte kaas en geraspte mozzarella op en laat het nogmaals 10 minuten doorbakken.

 

Hierna kun je heerlijk genieten van een heerlijke pizza.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *