Red velvet cake

Deze taart is toch wel de lekkerste cake die ik ooit heb gegeten… machtig ja zeker maar over the moon delicous! Zelf ben ik er dol op maar hoef ik het niet wekelijks te eten. Deze cake is perfect voor Valentijnsdag, verras jij je geliefde ook met deze cake?

Wil je wat lekkers voor je geliefde bakken?  Dan moet je zeker deze taart bakken!

 

 

Beschrijving

 

Wat heb je nodig

  1. 325 Gram bloem
  2. 240 ML zonnebloem olie
  3. 250 Gram suiker
  4. 1 Zakje vanillesuiker
  5. 2 Eieren maat L 2 Eetlepels Cacoa
  6. 1 Theelepel bakingsoda
  7. 1 Eetlepel witte azijn
  8. 1 Theelepel zout
  9. 240 ML karnemelk
  10. Kleurstof progel naar wens
  11. 2 Theelepels vanille bourbon Koro

Topping

  1. 200 Gram Monchou
  2. 100 ML slagroom
  3. 200 Gram witte chocolade

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1 kind

Verwarm je oven op 180 Graden

Neem een schaal en doe hier alle droge ingrediënten in. De bloem, suiker, zout, bakingsoda, cacao, vanillesuiker en vanillebourbon.

 

  • Stap 2

Neem een andere schaal en doe hier de natte ingrediënten in. De olie, karnemelk, azijn, eieren inclusief de kleurstof. Meng het geheel samen met een garde, meng dit goed tot een mooi geheel.

Voeg de eieren en de vanille suiker en het azijn toe en wederom goed mixen.

 

  • Stap 3

Neem een andere schaal doe hier de bakpoeder meel en de cacao. Meng het samen met een spatel en voeg nu de natte mix toe aan je bloem. Neem nu een mixer en mix gedurende 4 minuten alles goed samen op de hoogste stand.

 

  • Stap 4

Neem een tulbandvorm naar wens. Vet deze goed in met ongezoute roomboter en bestrooi hem met cacao. Giet nu je beslag erin. Doe de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden. De cake mag de oven in voor 45 min.

Na 40 min prik je met een sateprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is.

 

  • Stap 5

Bereid je topping voor

Neem de slagroom en doe deze in een pannetje verwarm deze kort en voeg de chocolade toe. Laat de chocolade smelten.

Klop de monchou met een mixer en voeg hierna de afgekoelde ganache toe. Mix het geheel kort samen.

Doe de topping op de cake en decoreer met vers fruit.

 

Ben je klaar? Lekker genieten van deze overheerlijke red velvet

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *