Rijstnoodles met groenten

Zo nu en dan vind ik het lekker om vegetarisch te eten. Even geen vlees of kip.
Daarom deel ik dan vandaag dit gerecht met jullie. Ik had nog wat rode curry pasta van koro in huis zo ook een blik kokosmelk. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en een heerlijk gerecht op tafel kunnen zetten.

Lees snel dit recept door cause its good.

 

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

  1. 400 Gram rijstnoodles
  2. 6 Eetlepels sesamolie
  3. 4 Teentjes knoflook
  4. 2 Courgettes
  5. 1 Ui
  6. 1 Rode paprika
  7. 50 Gram Thaise rode curry pasta ( Koro )
  8. 400 ML Kokosmelk
  9. 50 ML sojasaus
  10. 3 Eetlepels honing
  11. 50 Gram geraspte kokos
  12. Gebakken uitjes
  13. 1 Limoen

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime kom en voeg hier de rijstnoodles in, bereid de rijstnoodles zoals het op de verpakking staat.

  • Stap 2

Neem een ruime wokpan, voeg hier de sesamolie aan toe. Zet de pan op een middelhoog vuurtje.

Pers de knoflook uit, voeg dit toe aan de wokpan. Bak het gedurende 1 minuut.
Was de courgette en snijd de courgette in blokjes. Schil de ui, was deze en snijd hem in kleine blokjes. Ontpit de paprika en snijd deze ook in kleine blokjes.

  • Stap 3

Voeg de ui toe aan de wokpan, bak dit gedurende 2 minuten en voeg de paprika toe. Na 3 minuten voeg je de courgette toe. Voeg de geraspte kokos toe en bak het even samen.

 

  • Stap 4

Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Meng alles samen en laat het gedurende 3 minuten doorkoken.
Voeg de soja en honing toe aan de kokosmelk en roer dit nog eens om. Pers de limoen uit, en roer dit nogmaals. Laat het ene minuut of 3 staan. Voeg 100 ml water toe wanneer je de saus te dik vind.

 

  • Stap 5

Lek de rijstnoodles uit, Voeg dit in een bord, giet er wat saus over heen en garneer met gebakken uitjes.
Je kunt er voor kiezen om er wat verse basilicum bij toe te voegen en een rood pepertje.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.