Kippenbouten met groenten

Vandaag komt er een lekker en simpel gerecht online.
Soms houd ik van gerechten zonder te veel poespas en een gerecht waar ik niet te veel werk aan heb.
Dit keer komt er een lekker kip gerecht online met lekker veel groenten.

Mocht je dit eens willen maken lees dan snel het recept door:

Beschrijving

Wat heb je nodig 

Voor de kip

  1. 2 Kippenbouten
  2. 6 Teentjes knoflook
  3. 1 Ui
  4. 100 Gram chipotle saus
  5. 2 Eetlepels honing
  6. 1 Theelepel sambal
  7. 50 ML zonnebloemolie
  8. 50 ML Citroensap

Voor de groenten

  1. 1 Theelepel uienpoeder
  2. 1 Theelepel kurkuma
  3. 1 Theelepel paprikapoeder
  4. 1 Theelepel knoflookpoeder
  5. 1 Theelepel zout
  6. 1 Theelepel zwarte peper
  7. 50 Ml olijfolie
  8. 100 ML water

 

Groenten

  1. 2 Zoete aardappel
  2. 2 Wortelen
  3. Halve Bloemkool
  4. 1 Brocolli
  5. 300 Gram spruitjes
  6. 1 Rode paprika
  7. 1 Gele paprika

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Bereid de kip voor. Ik leg de kip in een bak met water en citroen schijfjes. Dit zodat de geur uit de kip trekt. Ik was de kip daarna altijd nog even en verwijder zo nodig de laatste stukjes die in niet bij de kip wil hebben.

Neem een hakmolen, voeg hier de ui, knoflookteentjes chipotlesaus, honing, zonnebloemolie en citroensap toe. Maal alles fijn samen. Zodra het tot 1 sausje is gemalen smeer je de kip in met de saus. Laat het gedurende 1 uur intrekken.

 

  • Stap 2

Bereid de groenten voor. Schil de zoete aardappel, was deze en snijd de aardappelen in partjes.
Schil de wortelen en snijd deze in plakjes. Snijd de bloemkool en brocolli in roosjes. Was de spruitjes, ontpit de paprikas en snijd deze in reepjes.

 

  • Stap 3

Voeg de groenten toe aan een ovenschaal. Strooi de kruiden over de groenten, voeg de olijfolie en water toe aan de groenten en meng alles samen. Leg de kip boven de groenten en wikkel de ovenschaal in met aluminium folie.

 

  • Stap 4

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de groenten en de kip gaar in 50 minuten in de oven. Haal na 50  minuten het aluminium folie van de schaal en laat de kip mooi goud bruin worden.

Kijk zelf of alles goed gaar is, zo niet laat het dan nog even door garen elke oven werkt anders.
Garneer het gerecht met wat fijn gehakte koriander.

 

Eet smakelijk.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *