Kokos Pancakes

American pancakes, het fijne aan deze variant van de pannenkoeken is je kunt ze op allerlei manieren maken. Je kunt lekker variëren. Ik probeer vaak verschillende soorten uit. Tot nu toe is dit toch wel mijn favoriet. Elke zaterdag maak ik iets om samen mee te lunchen. Aangezien ik zin had in American pancakes heb ik deze gemaakt met een lichte kokossmaak aan toegevoegd. Ze zijn zeker in de smaak gevallen.

 

Hieronder kun je lezen hoe ik dit heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig:

 1. 250 gram bloem
 2. 2 eieren
 3. 30 gram geraspte kokos
 4. 70 gram rietsuiker of gewone kristalsuiker
 5. 20 Gram Kokossuiker ( kan weg gelaten worden
 6. 400 ML kokosmelk
 7. 1 bakpoeder
 8. 1 vanillesuiker
 9. Mayple syrup

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een diepe kom en zeef eerst je bloem en bakpoeder in. Voeg hierna de suiker en vanillesuiker toe. Meng het geheel samen met een garde. Hierna kun je de kokos toevoegen.

 • Stap 2

Voeg de eieren toe aan je bloem kokos mengsel. Meng het goed samen met een garde. Voeg hierna de kokosmelk toe. Meng het nogmaals heel goed met de garde.

 • Stap 3

Hierna zet je een koekenpan met antibaklaag op het vuur. Zodra de koekenpan heet is voeg je beslag toe aan je koekenpan. Zet de deksel erop en bak de pancake gedurende 1 a 2 min. Je ziet dat de andere kant gaar zodra de bovenkant bijna droog is. Haal de deksel eraf keer de pancake en bak de andere kant mooi rood. Let op, gebruik een koekenpan met antiibaklaag

 • Stap 4 

Zodra je alles hebt afgebakken strooi er nog wat geraspte kokos over en kun je het afmaken met fruit fruit en eventueel kokosstukjes. Giet er wat mayple syrup overheen om hem af te maken. 

Geniet er van.  

 

   

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *