Oliebollen

Het is weer de tijd van het jaar, tijd om met zijn allen de keuken in te duiken en om oliebollen te bakken.
Ik kijk terug naar een wisselvallig jaar. Een jaar met ups and downs. Een jaar waar de hele wereld op zijn kop stond. Ten alle tijden Alhamdoulilah. Dit keer heb ik voor de blog oliebollen gebakken, dit ging mij overigens niet makkelijk af. Ik heb het beslag wel 3 x gemaakt omdat het deeg maar niet wilde rijzen. Eindstand na de 3e x heb ik het recept aangepast en is het dit keer wel gelukt.

Lees hieronder mijn recept voor deze heerlijke oliebollen. De oliebollen kan je natuurlijk vullen naar wens, ik heb het simpel gehouden door er alleen rozijnen door heen te doen. Je kunt er ook voor kiezen om appel rasp door het beslag te mengen.

 

Lees snel het recept door en laat mij vooral weten wanneer jullie de oliebollen hebben gemaakt.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig: 

 

 1. 500 Gram bloem
 2. 400 Ml warme melk
 3. 100 Ml Warm water
 4. 10 Gram gist
 5. 30 Lichtbruine basterdsuiker
 6. 100 Gram rozijnen
 7. 2 Eieren
 8. 2 Citroenen
 9. 10 Gram zout
 10. Poedersuiker
 11. 1.5 L zonnebloemolie

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Wel de rozijnen in een kommetje lauw water.

Voeg de basterdsuiker en de gist toe aan het water, roer dit en dek het af gedurende 10 minuten.
Zeef de bloem in een ruime kom, rasp de citroenen erboven en voeg het zout toe. Warm de melk op en voeg dit toe aan de bloem. Voeg hierna ook de 2 eieren toe. Begin met het kneden van het deeg in een kneedmachine.

 • Stap 2

Zodra het water is gaan schuimen voeg je dit ook toe aan de bloem. Kneed het deeg dan weer verder. Na een minuut of 3 kneden lek je de rozijnen uit en voeg je deze toe aan het beslag. Kneed het deeg dan nogmaals een minuut door.

 • Stap 3

Dek het deeg af met vershoudfolie en een handdoek en laat het beslag op een warme plek rijzen. Het deeg dient een uur te rijzen en verdubbelt dan in formaat.

Na 50 minuten zet je de frituur pan of zoals ik het heb gedaan in een ruime koekenpan. Voeg de zonnebloemolie toe aan de koekenpan en laat de olie langzaam heet worden. Mocht je een keukenthermometer in huis hebben kun je het beste de olie temperaturen. Olie dient 160 graden te zijn als je gaat bakken. Ik zet mijn pan op een middelhoog vuurtje en laat het langzaam op temperatuur komen.

 • Stap 4

Zodra de olie op temperatuur is bak je alle oliebollen af en leg je deze op een keukenpapiertje zodat de oliebollen goed kunnen uitlekken. Zodra ze wat afgekoeld zijn kun je deze bestrooien met poedersuiker.

 

Klaar? Lekker van gaan genieten ze zijn heerlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *