Kruidnoten chocolate chip cookies

Recept nr 2, ik heb heel lang moeten nadenken over welk recept ik aas 2e wil dit jaar met als ingrediënt kruidnoten. Kruidnoten in huis, vanille bourbon poeder in huis en niet weten wat ik moet. Na lang nadenken besloot ik om deze overheerlijke chocolate chip cookies te maken met als ingrediënt, juist kruidnoten. De koekjes zijn groot, dik en onwijs lekker! Een must om te proberen nu de kruidnoten nog te koop zijn in de winkel. Heb je nog kruidnoten in huis en wil je er wat lekkers mee maken probeer dan dit lekkere recept.

 

Beshchrijving

Wat heb je nodig 

  1. 170 Gram bloem
  2. 22 Gram maizena
  3. 3 Gram bakingsoda
  4. 113 Gram ongezouten roomboter
  5. 75 Gram kristalsuiker
  6. 75 Gram lichtbruine basterdsuiker
  7. Snufje zout
  8. 1 Ei
  9. 13 Gram vanille pasta
  10. 1 Theelepel vanille bourbon poeder ( koro )
  11. 100 Gram Witte Chocolade druppels
  12. 100 Gram Melk chocolade druppels
  13. 150 Gram kruidnoten

 

 

 

Bereidingswijze

 

  • Stap 1

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, maizena, snufje zout en bakingsoda toe. Meng dit samen met een garde.

 

  • Stap 2

Haal de ongezouten roomboter koud uit de koeling en snijd deze in blokjes om het vervolgens in een andere kom toe te voegen.
Bij de boter mag het ei, lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker. Ook de vanille pasta  en vanille bourbon poeder mag er bij. Mix dit met een mixer samen.

 

  • Stap 3

Voeg stap voor stap de bloem toe. Hak de kruidnoten grof, voeg deze samen met de chocolade druppels toe.

 

  • Stap 4

Als alle ingrediënten mooi opgenomen zijn stop je met mixen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van 70 gram.

Leg de balletjes op je bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de deegballetjes.
Het deeg moet goed koelen dus de bakplaat mag gedurende 2 uur de koeling in.

 

  • Stap 5

Nadat de tijd is verstreken verwarm je de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes meteen af gedurende 12 a 13 minuten.

 

  • Stap 6

Zodra de koekjes gaar zijn laat je deze eerst heel goed afkoelen voor je deze van de bakplaat afhaalt. Ze zullen nog wat zacht zijn. Vorm de koekjes met een ronde koek uitsteker Met het koelen worden ze harder.

Eenmaal afgekoeld kun je er van gaan genieten.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *