Pumpkin pie

Voor Baktotaal Bouwhuis heb ik dit jaar al een aantal recepten mogen maken. Zo ook deze heerlijke pumpkin pie. Deze taart is een echte hype in Amerika en dan wil ik natuurlijk niet achterblijven.  Normaal gezien vind ik dit een echte oktober taart. Het is 2 november maar je kunt je vast en zeker nog wel maken. Het is koud buiten dus altijd een goed excuus om taart te bakken. Mocht je dit eens willen proberen probeer dan snel dit recept uit.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

Het deeg

  1. 180 Gram bloem
  2. 60 Gram poedersuiker
  3. 1 Ei maat M
  4. 30 Gram amandelmeel
  5. Snufje zout
  6. 110 Gram ongezouten roomboter
De vulling
  1. 400 Gram pompoen puree ( online te verkrijgen )
  2. 400 ML gecondenseerde melk
  3. 230 ml koffie melk
  4. Kwart theelepel zout
  5. 1 Theelepel pumpkin spice kruiden (kan je vervangen met speculaas kruiden)
  6. 2 Eieren maat M
Topping
  1. 75 Gram creme chantilly
  2. 150 ML opgeklopte slagroom

Beschrijving

  • Stap 1
Begin vooraf eerst aan het deeg.

Voeg de bloem in een kom, de poedersuiker, amandelmeel en zout mogen toegevoegd worden. Snijd de ongezouten roomboter ( koud ) in blokjes en voeg dit toe aan de kom. Kruimel het deeg, voeg het ei toe en meng het samen tot een samenhangend deeg. Vorm een bal van het deeg en wikkel het in vershoudfolie. Het deeg dient gedurende 1 uur te koelen in de koelkast.

  • Stap 2
Na 45 minuten koelen begin je aan de vulling.
Doe de pompoen puree in een beslag kom, voeg de koffiemelk, gecondenseerde melk, zout, pumpkinspice kruiden en eieren toe.
Mix het beslag gedurende 4 minuten.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Stap 3
Haal het deeg uit de koeling, rol het deeg uit tot dikte van 2 cm. Bekleed een ronde kartel bakvorm van 16 of 18 cm met het deeg.
Giet het beslag er in.
  • Stap 4

De taart mag gedurende 10 minuten op 190 graden in de oven, na 15 minuten zet je de oven op 150 graden gedurende 45 minuten.

Na 40 minuten kan je een sateprikker in de taart steken, als deze er schoon uit komt is de taart gaar.

Haal de taart uit de oven en laat deze gedurende 2 a 3 uur goed koelen voor je deze aan snijd.

  • Stap 5
Bereid de topping voor.
Mix de slagroom samen met de creme Chantilly tot deze stijf is. Spuit toefjes op je taart wanneer je deze aansnijd. Het is een heerlijke combinatie.

De taart moet altijd in de koelkast bewaard worden.  Geniet er van.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *