Speculaas pancakes

Daar ben ik weer met een nieuw pancake recept. Dit keer met de speculaas pasta van Koro-shop.nl
Dit is zo lekker, machtig, maar lekker! Terwijl ik weer bij koro aan het bestellen was, zag ik de pasta en dacht ik meteen aan pancakes of koekjes…. Ik heb nog pasta over dus die koekjes kunnen er heel snel zomaar komen haha! Ook deze pancakes moet je eens uitproberen ze zijn heerlijk!

Wil je deze maken lees dan snel het recept door.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

 1. 270 Gram bloem
 2. 2 Eieren maat M
 3. 70 Gram suiker
 4. 1 Zakje bakpoeder
 5. 1 Zakje vanillesuiker
 6. Snufje zout
 7. 450 ML volle melk
 8. 150 Gram speculaas pasta van koro
 9. Ongezouten roomboter
 10. Speculaas koekjes

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem aan toe.
Voeg de suiker toe aan de bloem samen met de, bakpoeder en vanille suiker. Meng dit samen met een garde.

 

 • Stap 2

De natte ingrediënten kunnen toegevoegd worden. Breek de eieren voeg dit toe samen met de melk. Meng het met een garde tot je geen klontjes meer hebt. Voeg de speculaas pasta toe aan je beslag en roer dit goed samen met de garde. Maal de speculaas grof of breek deze en voeg het toe aan het beslag.  Meng het beslag nogmaals kort.

 

 • Stap 3

Zet een kleine koekenpan met antibaklaag op een middelmatig vuurtje. Zodra de koekenpan goed heet is voeg je een klontje roomboter toe aan de pan. Laat dit smelten. Giet dan een volle soeplepel beslag toe aan je pannetje. Doe de deksel op de koekenpan en laat gedurende 1 minuut de pancake bakken. Je merkt dat de pancake opdroogt. Keer de pancake dan om om aan de andere kant gaar te worden. Doe de deksel er steeds op zodat hij van binnen goed gaart.

Zodra je alle pancakes hebt gebakken stapel je deze op. Laat ze even afkoelen.

 

 • Stap 4

Smelt de wat extra speculaas pasta in de magnetron en giet deze dan over je pancakes heen.

Decoreer met gebroken speculaas.

Geniet er van!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *