Vis tajine

Ik ben al een aantal weken op zoek naar een soort tajine die ik zag bij mijn schoonzus. Ik was op slag verliefd. Die wil ik en wel snel! Nou, ik kan je rustig vertellen dat er heel wat weken overheen zijn gegaan tot ik deze dan eindelijk in handen kreeg. Via Instagram een aantal oproepen gedaan en toen kwam het verlossende antwoord. Porte Oriëntal in Utrecht! Meteen contact opgenomen of ze deze nog hebben en ja zeker, deze is er nog!

2 weken later ben ik richting de winkel gegaan en heb ik een leuk gesprek mogen voeren met de eigenaar van de winkel waar de tajine vandaan komt en wat je er het beste in kunt bereiden.

Eenmaal thuis heb ik de tajine kook klaar gemaakt en niet lang daarna eindelijk in gekookt! Wat ben ik blij met deze tajine schaal. Nu mag ik deze tajine schaal ook aan 1 van jullie geven, wat je daar voor moet doen kun je lezen via Instagram.

Voor nu deel ik dit tajine gerecht met jullie. Persoonlijk ben ik niet gek op vis, houd ik al helemaal niet van het schoonmaken er van… anyways toch heb ik het gedaan en de vis bereid. Lees snel het recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig

 

 1. 500 Gram vis naar keuze
 2. 3 aardappelen
 3. 2 uien
 4. 2 tomaten
 5. 1 groene paprika
 6. 10 Gram tomatenpuree
 7. 2 Theelepels paprika poeder
 8. 2 Theelepels zwarte peper
 9. 1 Thelepel komijn
 10. 1 Theelepel zout
 11. 3 Teentjes knoflook
 12. 1 Citroen
 13. Bosje koriander
 14. 150 ml water
 15. Olijfolie

 

 

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Bereid de vis voor door deze goed schoon te maken. Verwijder de ingewanden en schraap de schubben van de vis er goed af. Was de vis goed en zorg ervoor dat er geen bloed meer aanwezig is.

 • Stap 2

Neem een schaal en voeg hier de vis aan toe. Voeg 1 Theelepel paprikapoeder, 1 Theelepel zwarte peper, 1 Theelepel zout, 10 gram tomatenpuree, de sap van een halve citroen en rasp 1 teentje knoflook. Hak een half bosje koriander goed fijn. Meng alles goed samen en laat de vis staan om rustig alle kruiden in te laten trekken.

 

 • Stap 3

Voeg wat olijfolie toe aan de tajine.
Schil de uien, was deze en snijd de uien in reepjes. Verdeel de uien over de tajine. Schil de aardappelen, was deze en snijd de aardappelen in schijfjes. Verdeel de aardappelen over de tajine.

 

 • Stap 4

Was de tomaten en snijd deze ook in plakjes. Verdeel de tomaten over de aardappelschijfjes.
Ontpit de paprika en snijd de paprika in reepjes. Verdeel de paprika over de tajine.

Strooi de rest van de paprika, zwarte peper, zout en komijn over de tajine. Rasp de knoflook over de tajine.

 • Stap 5

Leg de vis op je groenten en giet de resterende kruiden en citroensap vanuit je kom over je groenten.

Snijd plakjes van een halve citroen en leg deze op je vis. Strooi nog wat extra fijn gehakte koriander over de vis.  Zet de tajine op een middelhoog vuurtje. Giet na 5 minuten het water in de tajine.

Laat alles rustig garen. Met een minuut of 30 is de tajine gaar.

Geniet er van.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *