Rijstpannetje met kip

Zijn ultieme comfortfood is rijst. Het maakt hem niet uit wat je er bij serveert hoe je het serveert of welke ingrediënten je gebruikt. Zolang er rijst bij zit maak je hem altijd wel gelukkig. Well good to know denk je dan. Persoonlijk hoef ik niet wekelijks rijst te eten, alhoewel het wek gebeurt omdat het makkelijk te bereiden is.

Dit keer heb ik een makkelijk rijst gerecht gekookt. Wat simpele groenten erbij, kip in de airfryer en we kunnen aan de tafel. Lees snel door hoe je dit makkelijke gerecht kunt maken.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

  1. 400 Gram Mexicaanse diepvries groenten
  2. 1 Ui
  3. Kippenbouten
  4. 1 Theelepel kurkuma
  5. 1 Theelepel paprikapoeder
  6. 1 Theelepel zout + extra halve theelepel
  7. 1/2 Theelepel gemberpoeder
  8. 1/2 Theelepel zwarte peper
  9. 1 Kip bouillonblokje
  10. Safraansliertjes
  11. 30 Ml olijfolie
  12. 200 Ml water + 100 ml water
  13. 30 Ml chilisaus
  14. 30 Ml ketjep manis
  15. 200 Gram rijst

 

Bereidingwijze

  • Stap 1

Was de rijst goed en kook deze gaar in pannetje water, voor elk kopje rijst voeg je 2 kopjes water toe in de pan.  Kook de rijst in een minuut of 10 gaar. Je merkt vanzelf wanneer de rijst gaar is.

Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes, doe de ui met wat olijfolie in een pannetje en voeg hier de kip aan toe.
Voeg het bouillonblokje, halve theelepel zout en zwarte peper toe aan de pan terwijl de kip gebakken wordt. Voeg hierna 200 ml water toe.
Laat de kip ondertussen garen, na een minuut of 30 haal je de kip uit de pan. De kip zal in de airfryer verder garen.

  • Stap 2

Meng de ketjap en chillisaus samen. Snijd 3 inkepingen in de kip, smeer de kip goed in met de chilli saus en ketjap. Doe de kip in de airfryer of in de oven op 180 graden gedurende 15 a 20 minuten.
Laat de kip doorgaren wanneer je merkt dat het wat langer nodig heeft.

 

  • Stap 3

Doe de Mexicaanse groenten in een koekenpan samen met wat olijfolie. Bak de groenten langzaam gaar, voeg de kurkuma, 1 theelepel zout, paprikapoeder, saffraan sliertjes en gemberpoeder toe, meng het samen.
Voeg 100 ml water toe en laat het een minuut of 5 sudderen. Voeg de gebakken ui die je voor de kip hebt gebruikt toe aan de groenten.

  • Stap 4

Zodra de rijst gaar is lek je deze uit mocht het nog vocht bevatten en voeg je de rijst toe aan de groenten. Meng het samen en haal de koekenpan van het vuur af.
Zodra de kip ook gaar is voeg je de kip aan de rijst en kun je het gerecht serveren.

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *