Chocolade cupcakes

Het is weekend en tijd voor overheerlijke cupcakes, heerlijke watertandende cupcakes.
Gisteren kreeg ik een enorme doos binnen van Fairtrade. Als je Fairtrade nog niet kent, ze staan voor eerlijke chocolade. Als je chocolade deze keurmerk heeft dan weet je dat Fairtrade er voor vecht dat een ieder een eerlijke kans krijgt zo ook de cacao boeren. Fairtrade zet zich dus in voor cacao boeren en het milieu, voor mij een mooi iets om bewust om te gaan met het kopen en gebruiken van chocolade.

Aangezien ik een mooi doos chocolade heb ontvangen met van alles en nog wat heb ik dus heerlijke cupcakes gebakken. De chocolade zijn perfect voor een weekend verwen momentje. Mocht je dit willen maken dan moet je snel het recept eens doornemen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

  1. 150 Gram bloem
  2. 200 Gram suiker
  3. 50. Gram cacao
  4. 5 Gram bakingsoda
  5. Snufje zout
  6. 1 Ei maat M
  7. 120 ML karnemelk
  8. 120 ML zonnebloemolie
  9. 120 ML chocolade koffie espresso ( kort-shop.nl )
  10. 10 Gram vanille bourbon
  11. 200 ML ongeklopte slagroom
  12. 1 Zakje vanille suiker
  13. 40 Gram suiker voor de topping
  14. 25 Gram cacao voor de topping

Bereidingswijze

  • Stap 1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Neem een ruime kom en voeg hier alle droge ingrediënten toe. De bloem, suiker, cacao, bakingsoda en zout.
Meng dit samen met een garde.

  • Stap 2

Zet de espresso koffie klaar en laat deze even afkoelen. Voeg de karnemelk, olie, ei en vanille bourbon toe aan de droge ingrediënten. Voeg de espresso toe en mix het beslag gedurende 3 minuten. Let op het is een vrij dun beslag. Dit hoort zo.

 

  • Stap 3

Doe de cupcake vormpjes in je muffin vorm en vul de papiertjes 3/4 vol.
De cupcakes kunnen nu gedurende 20 minuten in de oven.

Bereid ondertussen de slagroom voor.

 

  • Stap 4

Klop de slagroom stijf, voeg al kloppend de suiker, vanillesuiker en cacao toe. Zodra de slagroom goed stijf is zet je deze in de koelkast.

 

  • Stap 5

Haal de cupcakes zodra ze gaar zijn uit de oven en laat deze compleet afkoelen.
Vul een spuitzak met de slagroom, ik heb een kartel 8 B spuitmond gebruikt om toefjes te spuiten.
Je kunt er voor kiezen de toefjes te decoreren met pure hagelslag en een chocolade boontje.

Klaar? Geniet er van!

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *