Pumpkinspice appel cake
Herfst, qua weer ben ik er geen fan van. Althans niet van de kou en de regen. Ik ben wel dol op de blaadjes die kleuren aan de bomen. Wat ik het leukst vind aan de herfst is de lekkere gerechten die ik dan mag koken.
Zo heb ik dit afgelopen weekend deze heerlijke cake gebakken.
Ik ben gek op appels in een cake dus heb ik hier dit keer weer voor gekozen.
Een heerlijke cake met pumpkin spice kruiden en laagje gekarameliseerde appels. De kruiden zijn te koop bij www.koro-shop.nl, heb je geen zin om te zoeken klik dan hier om het te bestellen.
Ook leuk, ik mag jullie 5% korting geven op je complete bestelling. Gebruik de kortingscode ” SIHAM” bij het betalen en je korting wordt verwerkt.
Mocht je dit eens willen maken moet je snel dit recept door lezen.
Beschrijving
- 175 gram bloem
- 175 gram lichtbruine basterdsuiker
- 16 Gram bakpoeder
- 175 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 3 Eieren
- 13 Gram vanille bourbon pasta
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel pumpkinspice kruiden
- 2 Elstar appels
- 20 Gram lichtbruine basterdsuiker
- Halve theelepel kaneel
- Halve theelepel pumpkinspice kruiden
- 75 Gram creme chantilly
- 100 ML espresso chocolade koffie te koop bij Koro.nl
- Stap 1
Bak de cake gedurende 40 minuten gaar op 180 graden.
- Stap 2
- Stap 3
Klop de creme Chantilly stijf met een mixer en doe deze nog en minuut of 10 in de koeling omdat kouder te worden en beter op te stijven.
- Stap 4
Strooi wat kaneelsuiker boven op de appels en je kunt genieten van een heerlijk plakje cake.
Het is een wel wat drogere cake dus een cappuccino er bij is nooit verkeerd.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!