Griesmeel vla cake

Mijn mama’s cake. Deze cake heeft ze regelmatig gemaakt. Ik kan mij alleen herinneren dat hij in die tijd alleen wat droger was. Ze weet niet meer precies wat ze er in deed waardoor het wat droger was. Deze variant van de cake is daarin tegen wel enorm lekker smeuig. De cake dient een nachtje in de koeling te rusten zo komen de smaken van de cake veel beter naar voren.

Wil je dit maken… Lees dan snel het recept door.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

  1. 500 Gram fijne griesmeel
  2. 1 L vanillevla
  3. 4 Eieren
  4. 200 Gram suiker
  5. 250 ML zonnebloemolie
  6. 1 Zakje bakpoeder
  7. Poedersuiker ( optioneel )
  8. Kokos ( optioneel )
  9. Abrikozenjam ( optioneel )
  10. 100 Gram witte chocolade ( optioneel )

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een kom doe hier de griesmeel in, de vla kan er bij zo ook de eieren. Voeg de bakpoeder en suiker toe. Hierna kan de olie erbij. Je kunt nu het beslag mixen. Mix gedurende 8 min door op de hoogste stand.

  • Stap 2

Nadat het beslag klaar is met mixen vet je de bakvorm in. Vet de bakvorm in met olie en bestrooi deze met griesmeel zodat de cake niet aan de vorm blijft plakken. Ik heb een nordic ware bakvorm gebruikt.
Doe het beslag dan in de bakvorm en laat de cake gedurende  40 a 50 min garen in de oven.

Check de cake na 40 minuten door een sateprikker in de cake te stoppen. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

  • Stap 3

Zodra de cake gaar is laat je de cake eerst 20 min koelen alvorens je deze uit de bakvorm stort.
De cake mag nu de koeling in, het liefst laat je de cake een nachtje staan. Anders gedurende 4 uur.

 

  • Stap 4

Nadat je de cake de volgende dag uit de koeling haalt kun je ervoor kiezen om poedersuiker boven de cake te zeven of besmeren met abrikozenjam en bestrooien met kokos. Wil je de cake insmeren met de jam verwarm de jam dan eerst een minuut in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt en makkelijker uit te smeren is.

Je kunt ook witte chocolade au bain Marie smelten, deze over je cake gieten en afwerken met fijn gehakte walnoten. Aan jou de keus wat je het lekkerst vindt.

 

Geniet er van.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *