Citroen maanzaad tulband

Veel weten dat ik gek ben op een cake die lekker vochtig is en een goede citroen smaak heeft. Ik wordt er helemaal gelukkig van. De volgende dag zijn de vochtige cakes meestal nog lekkerder!!! Dit keer deel ik dus deze heerlijke vochtige citroen maanzaad cake. Je kunt de structuur een beetje vergelijken met een red velvet. Ietsje pietsje droger maar komt goed in de buurt… ik zou zeggen maak hem en oordeel wat je er van vind!

Lees je snel door?

Beschrijving

 1. 240 Gram bloem
 2. 200 Gram suiker
 3. 8 Gram bakpoeder
 4. 2 Gram bakingsoda
 5. Rasp en sap van 2 citroenen
 6. 180 Gram ongezouten roomboter ( op kamer temperatuur )
 7. 3 Eieren
 8. 180 Ml karnemelk
 9. Snufje zout
 10. 2 Theelepels maanzaad
 11. Poedersuiker

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg in een kom de bloem, bakpoeder, bakingsoda, citroenrasp en zout toe. Meng dit met een garde.

 • Stap 2

Mix in een andere kom de ongezouten roomboter met de suiker gedurende 5 minuten. Mix de boter op de hoogste stand en schraap de zijkanten schoon zodat al het boter goed fluffy wordt gemixt.

 • Stap 3

Voeg na 5 minuten de eieren 1 voor 1 toe en zet de mixer op een lagere stand. Hierna kun je de citroenen uitpersen en voeg je het sap toe aan de boter. Laat het rustig door mixen.

 

 • Stap 4

Voeg nadat alles samen is gemixt de helft van je bloem toe en zet de mixer op een middelhoge stand. Zodra alles is opgenomen voeg je de karnemelk toe en mix je alles wederom goed samen. Hierna voeg je de andere helft van de bloem toe. Mix gedurende 2 minuten door. Schraap de zijkanten wel schoon zodat al het beslag goed wordt gemixt.

Voeg als laatst de maanzaad toe en laat de mixer nog 1 minuut draaien.

 • Stap 5

Vet een bakvorm in met bak spray of ongezouten roomboter en bestrooi deze met bloem. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake gedurende 45 minuten gaar in de oven op 180 graden.

 • Stap 6

Na 40 minuten kun je kijken of de cake gaar is door met een mes of saté prikker in je cake te prikken. Als deze er schoon uit komt is je cake gaar.

Laat de cake  gedurende 20 minuten koelen voor je hem uit de tulband stort. Zodra de cake goed is afgekoeld strooi je hier poedersuiker over heen en je kunt genieten van een heerlijk plakje cake.

Geniet er van!

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *