Eid Mubarak

Eid Mubarak Saeed

Wij wensen jullie allemaal een hele mooie en gezegende dag toe. We hopen dat iedereen van deze prachtige dag geniet. Aangezien het Eid is heb ik een leuke Eid taart gebakken.

Mocht je dit recept willen maken lees dan snel door want het is het absoluut dubbel en dwars waard.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

Wat heb je nodig

 

Cake beslag

 1. 330 gram bisquit mix de luxe brand new cake
 2. 5 eieren ( 250 gram
 3. 35 ml water

 

Vulling

 1. 125 gram baverois mango abrikoos
 2. 500 ml ongeklopte slagroom
 3. 100 ml water

 

Botercreme

 1. 200 gram botercreme brand new cake
 2. 250 ml water
 3. 350 Gram ongezouten roomboter
 4. Kleurstof roze gel brand new cake

 

Topping

 1. Sprinkles be mine
 2. Brand new cake drip roze

 

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Weeg de bisquit af en voeg dit toe aan een ruime kom. Voeg hier de eieren en het water toe. Mix het geheel op een hoge stand gedurende 7 minuten. Na 7 minuten mix je het nog 2 minuten door op een lage stand. Je merkt dat je beslag luchtig en dik wordt.

 • Stap 2

Vet een springvorm van 18 cm omtrek en 16 cm hoog. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake gedurende 45 minuten af op 170 graden in een voorverwarmde oven.

 

Nadat de bisquit gaar is laat je deze eerst heel goed afkoelen de komende 3 a 4 uur.

 

 • Stap 3

Snijd nadat de bisquit is afgekoeld in 4 gelijke stukken met een taart zaag.  Laat deze stukken wederom een half uurtje koelen.

 

 • Stap 4

Bereid je vulling voor. Klop de slagroom lobbig.

Voeg het water toe aan aan de baverois poeder en meng dit samen. Voeg vervolgens de baverois mix toe aan de slagroom en meng dit wederom met een spatel samen. Laat de vulling rustig opstijven.

 

 • Stap 5

Bereid je botercreme voor.

Voeg 200 ml water toe aan de botercreme mix. Meng dit samen met een garde en laat dit 1 uur staan. Na 1 uur mix je de ongezouten roomboter los met een keukenmachine. Voeg dan lepel voor lepel de botercreme mix toe. Laat de keukenmachine draaien tot de mix goed is opgenomen.

 

 • Stap 6

Begin met het vullen van de taart. Vul de taart en leg er een laagje bisquit op. Stapel de gehele taart en smeer deze dan af met botercreme.

 

 • Stap 7

Begin met de crumb coating. Smeer de taart dun af en doe de taart gedurende 30 min in de koeling. Na 30 minuten smeer je de taart wederom dun af en laat het weer 30 minuten koelen.

Na wederom 30 minuten smeer je de taart in zoals gewenst. Decoreer met de sprinkles. Druk de sprinkles goed in de taart.

 

 • Stap 8

Smelt de drip chocolade 3 x 30 seconden in de magnetron en drip de taart. Hierna spuit je toefjes op de taart en gooi je wederom wat sprinkles op de toefjes. Eindig met een taarttopper in het midden.

 

Geniet er van.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *