Vijgen brioche broodjes

Het 3e recept al weer voor Moederdag. Remember, ik ben lekker recepten aan het plaatsen waarvan ik weet, mijn moeder vind dit soort baksels heerlijk! Hier kan je haar zeker mee verwennen.

Ook met heerlijke brioche broodjes die net zijn afgebakken maak je mijn moeder gelukkig mee. Gevuld met de Bonne Maman vijgen jam, de jam met minder suiker, yup she loves it. I do to by the way!

Mocht jij jouw moeder willen verwennen met heerlijke broodjes, probeer dan eens dit recept uit.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

Het deeg

  1. 500 Gram wit brood bloem
  2. 10 Gram droge gist
  3. 100 Gram suiker
  4. 1 Theelepel zout
  5. 250 ml volle melk
  6. 60 Gram ongezouten roomboter
  7. 1 Ei Maat M

Vulling

  1. Vijgen jam minder suiker Bonne Maman

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, suiker, gist en zout toe. Verwarm de melk in een steel pannetje en voeg de ongezouten roomboter toe. Verwarm de melk tot de ongezouten roomboter is gesmolten. Voeg de melk dan toe aan de bloem.

  • Stap 2

Voeg het ei toe, en mix dit met een kneedhaak in de deegmachine. Kneed het deeg op een lage stand gedurende 3 minuten.

Verhoog de stand naar een middelhoge stand en kneed het deeg gedurende 8 minuten.

  • Stap 3

Nadat het deeg gekneed is verwijder je deze uit de kom en vorm je een mooie bal van het deeg.

Vet een andere kom in met zonnebloemolie en doe hier het deeg in. Wikkel de kom in met vershoudfolie en dek deze af. Laat het deeg rijzen en verdubbelen. Het deeg dient een uur te rijzen.

  • Stap 4

Na 1 uur wanneer het deeg is verdubbeld bestrooi je je werkblad met bloem en stort je het deeg hierin uit. Rol het deeg tot een cm of 1,5 uit. In een rechthoekige lap.  Smeer hier de jam op. Vouw het deeg in 3 stappen dicht. Vouw het deeg eerst een kwart dicht, dan naar de helft en vervolgens helemaal dicht te drukken.

  • Stap 5

Snijd plakjes van 6 cm uit het deeg, vervolgens snijd je in het lapje sneetjes van 2 cm dit zodat je kunt vlechten. Doe dit met alle stukjes. Ik heb er 10 uit kunnen halen.

  • Stap 6

Vet een muffin pan in met bak spray en doe hier je gevlochten brioche broodje in.
Laat de broodjes nogmaals 30 minuten rijzen.

  • Stap 7

Bak de broodjes gedurende 15 minuten af in een voor verwarmde oven op 170 graden.
Zodra de broodjes gaar zijn laat je deze kort afkoelen en stort je deze uit de muffin pan.

  • Stap 8

Zodra de broodjes goed zijn afgekoeld bestrooi je deze met poedersuiker. Klaar? Lekker mama verwennen! Vergeet je zelf er ook niet bij!

Geniet er van.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *