Kip Loumpia

Mijn schoonzus en schoonmoeder maken voor mij dan, de lekkerste loumpias. Ik ben er dol op, het recept die ik vandaag met jullie deel is dan ook van mijn lieve schoonzus en schoonmoeder.

Je kan loumpias op vele manieren maken natuurlijk maar ik persoonlijk vind deze het lekkerst.

Beschrijving

Wat heb je nodig

 1. 400 Gram Chinese roerbakgroenten
 2. 300 Gram kipfilet
 3. 1 Theelepel zout
 4. 1 Kip Bouillon
 5. 1 Groenten Bouillon
 6. 1 Theelepel zwarte peper
 7. 70 ML chillisaus
 8. Bosje verse peterselie
 9. 150 Gram mihoen
 10. Loumpia vellen
 11. Water en Bloem om in te smeren

Bereidingswijze

 • Stap 1

Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Doe de kipfilet in een koekenpan en bak deze af in de koekenpan met een beetje olijfolie.

 

 • Stap 2

Doe de groenten in een hakmolen en hak de groenten iets fijner. Zodra de kipfilet gaar is voeg je deze toe aan de groenten. De groenten hoeven niet gebakken te worden. Voeg de kip bouillon en groenten bouillon, het zout en de peper, zo ook de chilli saus aan de groenten. Meng alles samen. Was een bosje peterselie en hak deze fijn, voeg het dan toe aan je groenten.

 

 • Stap 3

Week de mihoen in gekookt water en laat deze een minuut of 10 staan.
Hierna lek je de mihoen uit. Knip de mihoen in kleine stukjes en voeg het toe aan de kip en groenten.  Meng alles wederom samen.

 

 • Stap 4

Neem nu een loumpia bel en leg deze voor je met de punt naar beneden, dus in een ruit, doe een eetlepel vulling erop en vouw de zijkanten naar binnen. Begin dan met rollen, rol de loumpia strak, je plakt het dicht door wat bloem en water te mengen en het er op te smeren. Plak de loumpia goed dicht zodat hij niet open springt tijdens het bakken. Leg de loumpia met het geplakte gedeelte naar beneden op je bord.

Leg de lounpias op een bord en dek deze af met een theedoek anders drogen ze uit.

 

 • Stap 5

Nadat je alle loumpias hebt gerold kun je er uiteraard enkele afbakken en andere in de vriezer doen. De loumpias dienen niet eerst ontdooit te worden als je ze uit de vriezer haalt maar bak ze meteen af.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *