Turkse Linzensoep

Waar maak je mij gelukkig mee? Juist met een kommetje overheerlijke Turkse linzensoep. Het liefst eet ik dit de hele dag. Alleen voor de aantal koolhydraten die er in zitten is dit niet zo slim. Toch vind ik dit met een lekkere frisse salade erg lekker tijdens de Ramadan. De soep vult goed en is gewoon overheerlijk!

Maak jij ook wel eens Turkse linzen soep?
Hieronder kun je het recept lezen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig:

 1. 300 Gram rode linzen
 2. 1 Wortel
 3. 1 aardappel
 4. 1 blikje tomatenpuree
 5. 1 groenteboullion
 6. 1 kipboullion
 7. 2 Liter water
 8. Pull n Biber
 9. Olijfolie

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Was de linzen tot deze helemaal schoon is. Neem een ruime soeppan en doe hier een scheut olijfolie in. Schil en was de ui, snijd de ui in partjes en voeg deze toe aan de pan. Schil de aardappel en de wortelen en was deze snijd deze ook in stukken. Zet de pan met de ui op een middelmatig vuurtje en bak de ui tot deze glazig ziet, voeg dan de tomatenpuree toe en bak het kort mee.

 • Stap 2

Voeg hierna de aardappel en wortel toe. Bak het geheel nogmaals een minuut of 3. Voeg dan de gewassen linzen toe en voeg beide boullionblokjes toe.

 

 • Stap 3

Meng alles samen en breng het water aan de kook. Kook 2 L water en voeg het dan toe aan de pan. Laat de soep nu 30 a 40 min op het vuur.

 

 • Stap 4

Na 30 min kun je de soep van het vuur afhalen en pureren met een staafmixer. Voeg indien nodig nog wat water toe. Voor wat extra pittigheid voeg je pull n biber voor de smaak toe.

Geniet van deze overheerlijke soep!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *