Paas Cheesecake bars

Deze heerlijke cheesecake bars zijn een must voor je tafel. Of het nu voor Pasen is of wanneer je een unicorn feestje geeft. Je kunt het ook gewoon maken omdat het onwijs lekker is!
Een aantal weken terug kreeg ik bisquitjes binnen van het bedrijf Soraya bisquits. Super leuk natuurlijk! Ik ben hiermee aan de slag gegaan en heb deze heerlijke cheesecake bars met vrolijke kleuren gemaakt. Hoe ik dit heb gedaan kun je hieronder doorlezen.

Beschrijving

Wat heb je nodig
 1. 300 Gram Soraya bisquits
 2. 150 Gram ongezouten roomboter
 3. 250 ml ongeklopte slagroom
 4. 4 Gelatine blaadjes
 5. 2 Citroenen
 6. 400 gram monchou
 7. 400 Ml gecondenseerde melk
 8. Blauwe kleurstof
 9. Paarse kleurstof
 10. Roze kleurstof
 11. Oranje kleurstof
 12. Gele kleurstof
 13. Crème chantilly
 14. 200 ml slagroom voor de crème
 15. Sprinkles
 16. Paaseitjes

Bereidingswijze

 • Stap 1
Smelt de ongezouten roomboter en maak de koekjes fijn. Doe de ongezouten roomboter bij de fijn gemalen koekjes en meng dit goed samen.

Druk de koekjes dan in de springvorm. De springvorm kan nu gedurende 30 min in de koelkast.
 • Stap 2
Bereid de cheesecake voor. Laat de monchou op kamertemperatuur komen, mix dit egaal en voeg de gecondenseerde melk toe. Mix dit goed samen in de keukenmachine en voeg geleidelijk de ongeklopte slagroom toe.
Was de citroenen en rasp deze, voeg de citroen rasp toe aan je monchou. Meng dit samen met een spatel.
 • Stap 3
Week de gelatine in een bakje water gedurende 10 minuten. Lek deze dan goed uit en doe dit in een pannetje samen met de citroensap van 2 citroenen. Zet het pannetje op een laag vuurtje en laat de gelatine rustig smelten. Zodra de gelatine is gesmolten, voeg je de gelatine met citroen toe aan je monchou. Meng alles goed samen.
Verdeel nu schaaltjes met je cheesecake beslag ieder rond de 200 gram. Voeg bij elk schaaltje een druppeltje kleurstof toe en meng dit goed door elkaar.
 • Stap 4
Begin met een bodem blauwe cheesecake. Doe deze gedurende 10 min in de koelkast. Ga dan verder met de paarse cheesecake en wederom 10 minuten in de koelkast. Ga zo verder. Roer tussendoor de andere kleuren even los zodat het niet snel opstijft. Zodra je alle kleuren hebt toegevoegd aan je bakvorm laat je de cheesecake even goed opstijven in de koelkast.
De cheesecake heeft een uur of 4 nodig om goed op te stijven.
Snijd de cheesecake in bars.
 • Stap 5
Voeg de 200 ml ongeklopte slagroom toe aan de crème chantilly en klop deze stijf met een keukenmachine. Spuit dan mooie toefjes op je cheesecake en decoreer met paaseitjes en sprinkles.
Geniet er van.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *