Oreo Donuts

Dit wilde ik al zo lang maken. Van die overheerlijke Oreo donuts. Je kunt natuurlijk gewoon een donut beslag maken en deze in olie bakken, of je maakt een iets stevigere cake beslag en bakt deze in een donut mal in de oven.

I prefer the last one. Gisteren ben ik samen met mijn lieve vriendin de keuken ingedoken en hebben we samen 3 baksels gebakken. De overheerlijke Oreo donuts en nog 2 andere lekkernijen. De andere baksels vertel ik jullie in een andere blogpost over.

Tijdens het bakken en opnemen van deze donuts was ik even bang dat het fout zou gaan. Het beslag was namelijk iets steviger dan ik verwacht had. Maar eenmaal klaar… en proeven. We loved it!
Daarom deel ik vandaag dan ook dit heerlijke recept met jullie. Je kunt het geschreven recept hieronder lezen. Ook kun je gewoon de video bekijken waar alles op staat.

De video kun je hier vinden.

Beschrijving

 

Wat heb je nodig 

 1. 250 Gram bloem
 2. 100 gram suiker
 3. 3 Gram bakingsoda
 4. 3 Gram bakpoeder
 5. 2 Eieren
 6. 113 Gram ongezouten roomboter ( gesmolten )
 7. 120 Ml melk
 8. 13 Gram vanille pasta
 9. 150 Gram witte chocolate
 10. 200 Gram Oreos

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Voeg de bloem en suiker toe in een ruime kom. Doe hier de bakingsoda en bakpoeder bij.

Smelt de ongezouten roomboter en voeg dit toe aan je beslag, de melk en de vanille pasta kan ook toegevoegd worden. Breek de 2 eieren bij het beslag.
Mix het gedurende 2 minuten.

 • Stap 2

Maal 100 gram Oreos grof. En voeg dit toe aan het beslag. Ik werk met een keukenmachine en voeg het al mixend toe. Laat het beslag dan nogmaals 2 minuten door mixen.

 • Stap 3

Neen een spuitzak en een spuitmondje met een ronde opening.

Doe de spuit mond in de zak en vul  de spuitzak met het beslag.

 • Stap 4

Spuit het beslag in de mal. Ik heb een siliconen mal. Spuit er een compleet rondje in. Niet al te veel want je donuts rijzen nog in de oven.

 • Stap 5

Bak de donuts af in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 12 minuten. Nadat de donuts gaar zijn laat je deze eerst 15 minuten afkoelen voor je ze uit de mal haalt.

 • Stap 6

Smelt de witte chocolade au bain Marie. Dep de donuts in de witte chocolate en garneer met de overige grof gemalen Oreo stukjes.

Laat de chocolade uitharden en je kunt genieten van de donuts.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *