Dadel kokos pancakes

En we hebben weer een leuke samenwerking staan. Dit keer werk ik samen met www.nakheelalya.nl

De webshop verkoopt heerlijke dadels vanuit Saoudi Arabië en ze hebben echt wel voldoende soorten dadels en lekkers! Aangezien ik een mooi pakket heb mogen ontvangen ben ik meteen de keuken ingedoken om met de sukkary dadels lekkere kokos pancakes te bakken.

Naast dat ik een mooi pakket heb mogen ontvangen kan 1 van jullie deze ook winnen. Wil je meer weten bekijk dan mijn Instagram account om te zien wat je er voor moet doen.

In the meanwhile, bekijk even dit heerlijke recept. Ga het dus ook gewoon lekker bakken. You will love it!

Beschrijving

Wat heb je nodig: 

 1. 250 gram bloem
 2. 2 Eieren
 3. 60 gram kokosmeel
 4. 50 gram suiker
 5. 400 ML kokosmelk
 6. 100 Ml havermelk
 7. 50 gram sukkary dadels ( Nakheel Alya )
 8. Dadelstroop ( Nakheel Alya )
 9. 1 bakpoeder
 10. 1 vanillesuiker
 11. Dadel kokos truffels ( Nakheel Alya )
 12. Ongezouten roomboter

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een diepe kom en zeef eerst je bloem en bakpoeder in. Voeg hierna de suiker en vanillesuiker toe. Meng het geheel samen met een garde. Hierna kun je de kokosmeel toevoegen.

 

 • Stap 2

Voeg dan de eieren en de kokosmelk toe, samen met de havermelk . Meng het goed samen met een garde. Ontpit de dadels en snijd deze in kleine stukjes, voeg dit toe aan het beslag en meng het samen.

 

 • Stap 3

Hierna zet je een koekenpan met antibaklaag op het vuur. Zodra de koekenpan heet is voeg je een klontje ongezouten roomboter toe. Laat dit door de pan glijden en hierna voeg je beslag toe aan je koekenpan. Zet de deksel erop en bak de pancake gedurende 1 a 2 min. Je ziet dat de andere kant gaar is zodra de bovenkant bijna droog is. Haal de deksel eraf keer de pancake en bak de andere kant mooi rood.

 • Stap 4

Zodra je alles hebt afgebakken giet je er wat dadelstroop op en als topping kun je de dadel kokos truffles gebruiken. Het is een heerlijke combinatie.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *