Daifuku

Daifuku, een heerlijk Japans snoepje gevuld met adzuki bonen van Valle del Sole.

Voor Valle del Sole en Foodies maakte ik een variant op het traditionele Daifuku-recept. Ik ben Siham niet als ik er niet meteen een lekker mini dessert van maak. Het oorspronkelijke recept was me te zoet, dus in mijn recept zijn de bonen gezoet met minder suiker en heerlijke majdoul dadels. Ik vond de toevoeging van de dadel echt heerlijk omdat wij in de Marokkaanse cultuur dadelkoekjes met kaneel en oranjebloesemwater hebben… dit maakte het voor mij echt af. Japanese meets Moroccan, haha. Als verrassing én om het iets frisser te maken heb ik een aardbei gewikkeld in de bonenpasta.

Dit recept is een must en moet je echt eens uitproberen!

Wil je meer producten uitproberen van Valle del sole? Bekijk de website dan eens, www.valledelsole.nl

Hieronder lees je de bereidingswijze en het recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig
De vulling
 1. 100 Gram adzuki bonen Valle del sole
 2. 350 ml water
 3. 100 Gram majdoul dadels
 4. 50 Gram suiker
 5. 1 Theelepel kaneel
 6. 2 Theelepels oranjebloesemwater
 7. 10 Aardbeien
Het deeg
 1. 160 gram kleefrijstmeel
 2. 100 Gram poedersuiker
 3. 250 Ml water
 4. Maizena om te bestuiven

Bereidingswijze

 • Stap 1
Week de bonen 2 uur van te voren vooraf je begint. Spoel de bonen na het weken af en voeg er 350 ml water aan toe. Zet het pannetje met de bonen dan op een middelhoog vuurtje gedurende 80 tot 90 minuten. Check tussendoor wel of de bonen voldoende water hebben, zo niet voeg dan wat water toe.
 • Stap 2
Nadat de bonen gaar zijn laat je deze 30 minuten afkoelen. Nadat de bonen zijn afgekoeld doe je deze in een hakmolen samen met de dadels, kaneel, oranjebloesemwater en de 50 gram suiker. Maal de vulling nu goed fijn tot je geen stukjes meer hebt.
 • Stap 3
Zodra je klaar bent doe je de vulling terug in het pannetjes en zet je dit weer op het fornuis. Zet het op een wat hoger vuurtje. Ga er met een houten spatel door heen en blijf het vouwen tot het niet meer op de bodem van je pan plakt.
Haal deze dan van het vuur, doe de vulling in een schaal en laat deze gedurende 2 a 3 uur afkoelen.
 • Stap 4
Nadat de vulling is afgekoeld begin je aan de aardbeien. Snijd de kroon van de aardbeien, was de aardbeien en droog ze af in een keukenpapiertje.
Vorm balletjes van de bonen en duw en vouw de bonen rondom de aardbei heen. Leg deze aan de kant wanneer je klaar bent.
 • Stap 5
Begin nu aan je deeg.
Zet een stoompan met water op het vuur.
Zeef de kleefrijst meel en voeg zevend de poedersuiker toe. Voeg daarna de 250 ml water toe en meng het goed met een stevige garde tot je geen klontjes meer hebt.
Zodra de pan stoomt voeg je je schaaltje met het deeg toe aan de pan. Doe een theedoek op de pan gevolgd door de deksel. Laat het deeg nu 10 minuten stomen.
 • Stap 6
Na 10 minuten haal je de schaal uit de pan en meng je het deeg goed door met een spatel, deels zal nog vochtig zijn. Dit is geen probleem. Meng het door en stop het terug in de stoompan. Het deeg mag wederom 10 minuten stomen.
 • Stap 7
Ondertussen bekleed je je werkblad met bakpapier en strooi je hier flink wat maizena op. Zodra het deeg klaar is met stomen stort je het deeg op de maizena.
 • Stap 8
Strooi wat maizena op het deeg en rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm. Steek er rondjes uit met een uitstekend en wikkel deze om gedraaide balletjes. Leg deze dan in een cupcake papiertje.

Zodra je alle balletjes hebt gerold kun je lekker gaan genieten van deze Daifuku.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *