Red velvet brownie cheesecake

Het is Valentijnsdag en wat is er dan leuker voor degene die het vieren om deze onwijs lekkere taart te bakken. Je geliefde zal er intens van genieten. Ben je geen bakfanaat, no worries dit is makkelijk en heb je binnen een uurtje echt wel op tafel.
Moet lukken. Roosjes op tafel, de red velvet brownie and you are done,  je hebt absoluut niets meer nodig.

Wil je deze nog even maken, lees dan dit recept door en ga meteen aan de slag.

Dit recept kun je overigens natuurlijk altijd maken he, niet alleen tijdens Valentijnsdag haha.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig:

  1. 95 Gram bloem
  2. 115 Gram ongezouten roomboter
  3. Snufje zout
  4. 3 Eieren maat L
  5. 160 Gram kristalsuiker
  6. 225 Gram monchou
  7. 1 Citroen
  8. 1 Tl vanille aroma
  9. 20 Gram cacao
  10. 1/2 Tl azijn
  11. 50 Gram extra kristalsuiker
  12. Rode kleurstof

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Smelt de roomboter met de cacao, meng dit met een garde en voeg dan de 160 gram suiker toe. Hierna doe je 2 eieren erbij en meng je dit nogmaals met de garde.

 

  • Stap 2

Voeg de vanille aroma toe, meng het nogmaals en voeg de azijn toe, meng alles wederom goed samen.

 

  • Stap 3

Voeg het aantal gewenste kleurstof toe naar tevredenheid en doe de bloem er bij. Nu de bloem er bij is vouw je dit met een spatel. Neem een ronde bakvorm vet deze in aan de zijkanten met ongezouten roomboter en bekleed hem met een bakpapiertje.
Giet 3/4 van je  brownie beslag erin.

 

  • Stap 4

Doe de monchou in een ruime schaal en voeg er de 50 gram suiker, het ei en de sap van 1 citroen toe. Mix dit tot je een mooi glad beslag hebt. Giet nu in hoopjes je cheesecake beslag op de brownie. Giet de rest van je brownie beslag op de cheesecake beslag en ga er met een saté prikker doorheen zodat je swirls krijgt. Sla de bakplaat even op het aanrecht blad zodat het allemaal mooi gelijk wordt.

 

  • Stap 5

Verwarm de oven voor.
Bak de brownie op 170 graden gaar gedurende 25 minuten. Zodra deze gaar is laat je hem eerst 30 minuten afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Decoreer naar keuze, ik heb er voor gekozen witte chocolade te smelten en hier streepjes over te trekken en eindigen met bramen.

 

Geniet van dit heerlijke gebakje.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *