Marokkaanse pannenkoek msemen

Oh wat een struggle de msemen. Het lukt altijd wel, alleen ben ik de volgende dag niet meer zo tevreden omdat ze gewoon niet zo zacht blijven. Wat bij een must is.

Nu ik de foto wilde upgraden heb ik ik ook het recept wederom iets aanpast. Dit keer ben ik wel echt dik tevreden!

Lees snel verder en probeer het eens uit!

Beschrijving

 1. 500 Gram bloem
 2. 500 Gram extra fijne griesmeel
 3. 10 gram zout
 4. 600 ML lauw water
 5. 1 Theelepel bakpoeder
 6. 2 Theelepels honing
 7. Ongezouten Roomboter
 8. Zonnebloemolie

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Neem een deegmachine en doe de meel, bakpoeder, honing, extra fijne griesmeel en zout in de kom. Voeg hierbij in stapjes het lauwe water toe. Terwijl je het water toe voegt zet je ook de keukenmachine aan.

 • Stap 2

Laat het deeg zeker gedurende 10 min goed doorkneden op de hoogste stand. Je zult merken dat het een mooi soepel elastisch deeg zal worden. Is dit bij jou niet het geval en is het erg nat doe er dan wat extra fijne griesmeel bij. Is het vrij hard en droog doe er dan wat meer water bij. Als het deeg 10 min heeft gekneed zet dan de kneedmachine uit en dek het deeg af. Laat het deeg 45 min rusten.

 

 • Stap 3

Na het rusten vet je je handen in met olie en begin je het deeg nogmaals op tafel te kneden. Rol het deeg op en druk het weer uit elkaar. Je zult merken dat je op een gegeven moment luchtbelletjes hoort knappen. Je mag zeker 5 a 10 min doorkneden. Dit zodat je een fijnere structuur zult krijgen. Na het kneden en rekken van het deeg zoals de afbeeldingen dien je balletjes te maken. Uit het deeg haal ik 10 balletjes waar ik 5 pannenkoeken van maak.

 

 • Stap 4

Heb je dit gedaan vet je aanrechtblad of tafel in met olie. Leg hier 1 balletje op bestrooi deze met de fijne griesmeel en leg het 2 balletje erop. Begin nu met het plat drukken van je balletjes. Je zorgt ervoor dat het een mooie grote ronde platte pannenkoek is.

Neem een schaaltje doe hier wat extra fijne griesmeel in met een theelepel bakpoeder. Meng dit even samen.

Bestrooi de pannenkoek met de griesmeel.

 

 • Stap 5

Hierna ga je de pannenkoek vouwen. Je pakt de ene helft naar het midden dan de andere kant, bestrooi de vouwen nogmaals met wat griesmeel. Maak er dan een een vierkant pakketje van. Leg dan je pannenkoek weg dek deze af en ga door met de volgende. Als je klaar bent warm je een grote plaat op waar je de msemen op bakt. Neem een msemen druk deze weer plat. Een dikte van ongeveer 2 cm.

 

 • Stap 6

Bak de msemen dan af in de pan. Besprenkel de pan met wat olie en gesmolten ongezouten roomboter en doe dit ook boven de msemen terwijl deze aan het bakken is. Draai de msemen geregeld om, om de 15 sec ongeveer. Dit zorgt ervoor dat de msemen mooi opzet.  Bak de msemen gaar. Nadat je dat hebt gedaan sla je de msemen op het bord los zodat alle vellen mooi los komen. Doe dit met alle msemen. Zet hierna een theepot muntthee en geniet van de msemen.

De msemen kun je lekker vers en zacht houden door deze in bakpapier en alumunium folie te wikkelen.

Geniet er van.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *