Linzen Cous Cous Bowl

Boy oh Boy this is good. Linzen cous cous, ik had dit niet eerder ontdekt. Tot ik in de supermarkt liep en deze in de schappen zag staan, meteen in mijn karretje gestopt en afgerekend…Ik ben er thuis meteen mee aan de slag gegaan. De salade is echt heerlijk geworden. Ik heb zoveel gemaakt dat we er de volgende van mee konden lunchen. De bowl bevat voldoende vitaminen en is ook erg lekker vullend. Aangezien meneer iets van meer proteïne wil heb ik er veganistische carpaccio bij gedaan. Cause why not, even anders dan normaal.

 

Lees het recept hier onder door en ga er mee aan de slag.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 300 Gram linzen cous cous 
 2. 450 ML gekookt water
 3. 15 Gram zout
 4. 20 ML olijfolie
 5. 400 Gram kikkererwten in blik
 6. 200 Gram dadels
 7. 150 Gram radijsjes
 8. 1 Komkommer
 9. 100 Gram cherrie tomaatjes.
 10. 150 Gram gesneden champignons
 11. Vegan Carpaccio Vegaliano
 12. 100 Gram red chard pesto Vegaliano

 

 

Bereidingswijze

 

 • Stap 1

Neem een ruime schaal en voeg hier de cous cous aan toe. Voeg de olijfolie en zout toe aan de cous cous en meng dit samen. Kook het water en voeg dan het water toe aan de cous cous. Dek de schaal af en laat het gedurende 15 minuten staan. 

 

 • Stap 2

Was de komkommer en snijd deze in stukjes. Was de radijsjes en snijd deze ook in stukjes. Lek de kikkererwten uit.  Voeg de champignons in een koekenpan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Bak de champignons gaar. 

 

 • Stap 3

Zodra het water goed in de cous cous is opgenomen roer je het met een spatel om. Ontpit de dadels en snijd deze in stukjes. Voed de dadels, komkommer, radijsjes, kikkererwten en champignons toe aan de cous cous. Was de tomaatjes en snijd ze door midden. Voeg deze dan ook toe aan de cous cous. Pers de citroen uit en voeg dit dan ook toe aan de cous cous, meng dit samen met een spatel doe hier dan ook de snijbietpesto bij en meng dit samen. 

 

 • Stap 4

Decoreer je schaal met alle ingrediënten boven je bowl en voeg de carpaccio er bij. Geniet van deze heerlijke salade. 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *