Dadel noten balletjes

Persoonlijk ben ik altijd wel op zoek naar mini snacks die ik kan maken. Mijn man maakte vaak dadel repen.

Aangezien ik de Vegan pistache sinaasappel jam van Vegalanio in huis ben ik aan de slag gegaan nadat ik weer eens lekkere trek had. Deze heerlijke dadel noten balletjes zijn oprecht zo ontzettend lekker. Om ze wat gezonder te maken kun je de jam weg laten. But hey met de jam is zoooo lekker he!! ( Zonder ook hoor, dont het me wrong haha ) Anyways je moet dit eens proberen.

 

Beschrijving

  1. 200 Gram Dadels 
  2. 100 Gram cashewnoten ongebrand en ongezouten
  3. 100 Gram kokos
  4. 100 Gram Tijgernootmeel
  5. 150 Gram pistachenoten
  6. 80 Gram sinaasappel pistache jam Vegaliano
  7. 50 Gram kokosolie

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Ontpit de dadels, snijd ze in kleine stukjes en voeg deze in een kommetje met warm water. Laat de dadels goed wellen. Dit zorgt ervoor dat ze wat zachter worden en makkelijker te malen zijn.

  • Stap 2

Lek de dadels uit, voeg deze na 15 minuten toe aan een hakmolen en maal de dadels fijn. Voeg dan de kokos samen met de pistachenoten, cashewnoten en tijgernotenmeel in een hakmolen. Maal wederom alles weer samen. Voeg dan de kokos etc toe bij de dadels samen met de jam en meng het geheel samen. Voeg de kokosolie toe en kneed het samen tot je een mooie samenhangende bal hebt.

  • Stap 3

Verdeel het in kleine balletjes. Ik heb balletjes van 30 gram gemaakt. Mocht je het lekker vinden rol je de balletjes nogmaals in de jam en dan in de kokos.

Nu kun je genieten van een lekkere energie dadel noten balletje.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *