Mexican Taco’s

Ik vind taco’s oprecht heerlijk, heb alleen nooit het gevoel dat ze je echt wel vullen. En na 2 taco’s denk ik wel enough, anders blijf je eten. Ik serveer er altijd nog een frisse salade bij anders hebben we een uur later rustig weer honger.

 

Een week of 2 geleden maakte ik deze weer. Dit keer heb ik het zonder zakje of de taco schelpen gedaan uit de winkel. Ik heb er voor gekozen om het zelf te kruiden en mini wraps te gebruiken voor de schelpen.
Ik vind ze op deze manier ook wel lekkerder. Hieronder lees je het makkelijke maar ook lekkere recept door.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig: 

 1. 300 Gram rundergehakt
 2. 400 Gram chilli bonen
 3. 2 Rode uien
 4. 3 Teentjes knoflook
 5. 1 Rode paprika
 6. 1 Gele paprika
 7. 1 Theelepel chilipoeder
 8. 1 Theelepel komijn
 9. 1 Theelepel knoflookpoeder
 10. 1 Theelepel oregano
 11. 1 Theelepel paprikapoeder
 12. 8 Kleine wraps
 13. Olijfolie
 14. Bosje koriander
 15. 400 Gram tomatenblokjes met basilicum
 16. 1 Avocado
 17. 1 Limoen
 18. 1 Rode ui
 19. 1 Tomaat
 20. Peper & Zout

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Snijd de 2 uien in blokjes en voeg deze toe aan de koekenpan. Zet de koekenpan op een middelhoog vuurtje. Schil de knoflook en rasp deze bij de uien. Bak het rustig samen. Voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt.

 • Stap 2

Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes, voeg de paprika toe aan de koekenpan. Bak het weer een minuut samen en voeg de kruiden toe. Meng het met een spatel en laat het een minuut of 2 bakken.

 • Stap 3

Voeg de tomatenblokjes en chillibonen toe. Laat het nog een minuut of 5 op een lage stand doorsudderen.

 • Stap 4

Bereid je taco schelpen voor. Neem een muffinbakvorm en draai deze om. Vouw de taco dubbel en steek hem tussen de muffin vorm zodat je schelpen creëert. Doe de schelpen gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 190 graden.

 • Stap 5

Bereid de guacamole voor. Snijd de avocado in het midden en verwijder het vlees. Prak dit in een schaaltje. Schil de ui en snijd de in kleine blokjes. Snijd ook de tomaat in kleine blokjes en voeg de tomaat en ui toe aan de avocado. Pers de limoen uit en voeg zwarte peper en zout toe naar smaak. Hak de koriander fijn en voeg dit dan ook toe. Meng dit samen en de guacamole is klaar.

 • Stap 6

Haal de taco schelpen uit de oven en vul deze met de vulling. Eindig met als topping je guacamole.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *