Homemade Bagels

Als je zin hebt om lekker uitgebreid te ontbijten of te lunchen, zijn bagels een absolute must. Ik vind ze heerlijk, als we gaan shoppen kies is er ook meestal voor om lekker te lunchen bij Bagels & Beans. Mijn standaard vulling is de tonijn. Ik kan er echt van genieten.

Nu we aan huis gekluisterd zitten en alleen naar het werk kunnen of naar de supermarkt heb ik er voor gekozen om dit keer de bagels lekker zelf thuis te bakken. Aangezien de bagels heerlijk zijn geworden deel ik vandaag het recept met jullie mee.

 

Aangezien er meteen is gefilmd heb ik geen stappen videos genomen. De video is te bekijken op mijn YouTube kanaal Siham Daily.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

 1. 550 Gram witbrood meel met gist
 2. 300 ML water
 3. 20 Gram honing
 4. Zwarte sesamzaad
 5. Maanzaad
 6. Witte Sesamzaad

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Doe de wit brood bloem in een kom, voeg hier de honing aan toe.
Kneed je het deeg met een deeg machine voeg dan het warme water toe en laat het gedurende 10 minuten draaien op een middelhoge stand.

 • Stap 2

Nadat het deeg goed gekneed is vet je een kom in met wat zonnebloemolie en vorm je het deeg in een mooie bal. Doe het deeg in de kom en laat deze gedurende 1 uur rijzen. Het deeg dient te verdubbelen in formaat.

 • Stap 3

Na 1 uur rijzen haal je het deeg tevoorschijn en vorm je bolletjes van 100 gram.
Rol uit bolletje uit tot rond 15 cm. Plak hem dan dicht in een vorm van een donut. Doe de bagel dan op een beklede bakplaat met bakpapier en bestrooi deze voor af eerst met wat bloem. Anders plakt je bagel aan de bakpapier. Laat de baksels nogmaals 5 a 10 min rusten.

 • Stap 4

Zet een pan met water op, zodra de het water kookt doe je de bagels voorzichtig in de pan en laat je de bagels aan elke kant 1 minuut koken. Haal de bagels dan uit de pan en leg deze weer op je beklede bakplaat. Bestrooi de bagels met maanzaad, witte of zwarte sesamzaad. Je kunt het ook mixen dit heb ik ook gedaan

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de bagels gaar in 12 minuten. Haal ze dan uit de oven en laat ze volledig afkoelen voor je ze uit de bakplaat haalt.

 • Stap 5

Ik heb er voor gekozen om de bagels te vullen met producten van Vegaliano. Het broodje was oprecht heerlijk. Lees hieronder door welke producten ik heb gebruikt.

 1. Beetroot pesto Vegaliano
 2. Vegan Kaas Vegaliano
 3. Wortelen
 4. Komkommer
 5. Vegan Turkey Vegaliano
 6. Gondino Vegaliano

De bereidingswijze is heel simpel. |
Snijd de bagel door, smeer hier de bieten pesto op. Beleg het met kaas, komkommer en wortelschaafsel. Doe er de Vegan Turkey slices bij en rasp de Gondino hierboven. Het broodje is heerlijk!!

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *