Cinnamonrolls

Die laagjes, de vulling en dan ook niet te vergeten de topping. Who doesnt love cinnamonrolls. Ik kan je zeggen wij vinden ze heerlijk maar wel machtig. De broodjes moeten van mij zacht en fluffy zijn. De kaneel moet niet al te overheersend zijn. Sommige vinden het wel lekker als de kaneel overduidelijk aanwezig is, ik liever niet.

Haha wat een introductie. Nadat je dat hebt gelezen kan je er dus van uit gaan dat dit recept hele lekkere fluffy cinnamonrolls zijn. Nadat ik ze had afgebakken en besmeerd heb, heb ik ze eerst heel goed laten afkoelen en daarna ging er een batch de vriezer in. Wat moet ik anders met zoveel broodjes. Uit het haal je zeker 24 broodjes uit. Je kunt het recept voor je zelf halveren, de broodjes kunnen ook prima de vriezer in.

Hieronder kun je het complete recept doornemen. Voor een stappen video kun je deze bekijken op mijn YouTube kanaal.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 700 Gram bloem
 2. 125 ML water
 3. 9 Gram gist
 4. 185 ML melk
 5. 13 Gram suiker
 6. 50 Gram Griekse yoghurt
 7. 60 Gram ongezouten roomboter
 8. 60 Gram suiker
 9. Snufje zout
 10. 1 Ei
 11. 300 Gram monchou
 12. 100 Gram poedersuiker
 13. 100 Gram witte chocolade
 14. 40 Gram kaneel
 15. 70 Gram lichtbruine basterdsuiker

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Vul de 125 warm water in een glas en voeg er de 13 gram suiker en gist aan toe. Roer het water en laat het dan afgedekt een minuut of 10 staan.

 • Stap 2

Voeg de ongezouten roomboter toe aan je kom, warm de melk op en voeg deze toe aan de roomboter. Hierna kan de 60 Gram suiker er bij. Breek het ei en voeg het toe. Mix dit samen. Terwijl het mixt in de kneedmachine voeg je een snufje zout toe. Voeg hierna de Griekse yoghurt en gist water toe.

 • Stap 3

Voeg de bloem in 2 stappen toe en kneed het deeg gedurende 10 minuten. Het is een wat plakkerig deeg. Vet hierna een schaal in met zonnebloemolie en doe je bal deeg in de schaal. Dek het deeg af met vershoudfolie en laat het deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek. Het deeg dient te verdubbelen in formaat.

 • Stap 4

Na 1 uur rijzen duw je de lucht uit het deeg en bestuif je werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte.
Smelt 50 gram ongezouten roomboter en smeer dit op het deeg. Meng kaneel met basterdsuiker en strooi dit royaal over het deeg heen.  Rol het deeg strak op in de lengte.Snijd dan plakken van 3 a 4 cm en leg deze op een beklede bakplaat met bakpapier. Dek de bakplaat weer af met vershoudfolie.  De cinnamonrolls mogen nu weer gedurende 45 minuten rijzen.

 • Stap 5

Nadat de cinnamonrolls zijn gerezen mogen ze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Begin ondertussen aan de topping.
De monchou dient op kamertemperatuur te zijn. Doe de monchou in een beslagkom en voeg hier de poedersuiker aan toe, mix het samen. Smelt de witte chocolade au bain marie. Voeg dit dan toe aan de monchou beslag en mix het nog een minuut door op een middelhoge stand.

 • Stap 6

Nadat de cinnamonrolls gaar zijn laat je deze eerst een minuut of 10 afkoelen. Smeer dan de topping op je rolls. Je kunt er voor kiezen om gehakte walnoten op de broodjes te strooien. Dit is optioneel en hoeft dus niet.

 

Mocht je alle stappen willen bekijken, bekijk dan de video op mijn YouTube kanaal. Klik hier om naar de link te gaan.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *