Apple pancakes

Naast de kokos Pancakes zijn deze Amerikaanse pannenkoeken met appel toch ook wel mijn favoriet! Ik heb over het algemeen het liefst de Amerikaanse versie dan de Nederlandse of de Franse crêpes.

Ik wil gewoon Fluffy Pancakes… lekker zoet…zo heb ik een tijdje terug voor alle crazy hectische periode de lekkerste American Apple Pancakes gemaakt. Oeee they are good!!!

Hieronder deel ik dan ook het recept met jullie mee..

Beschrijving

Wat heb je nodig:

  1. 250 gram bloem
  2. 2 Eieren maat L
  3. 100 gram suiker
  4. 400 ML kokosmelk
  5. 1 bakpoeder
  6. 1 vanillesuiker
  7. 1 Theelepel kaneel
  8. 3 Appels ( Jonagold of een andere zoete appel )
  9. 1 Citroen
  10. 2 Theelepels Suiker
  11. Ongezouten roomboter

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een diepe kom en zeef eerst je bloem en bakpoeder in. Voeg hierna de suiker, kaneel en vanillesuiker toe. Was de Citroen, dep deze af en rasp het bij je droge ingrediënten. Meng het geheel samen met een garde.

  • Stap 2

Nadat je de droge ingrediënten hebt samengevoegd begin je met het toevoegen van de natte ingrediënten. Voeg de eieren toe en de melk. Meng het geheel goed door met een garde. Je kunt er ook voor kiezen om een mixer te gebruiken. Ik doe dit niet.

 

  • Stap 3

Was en schil de appels Snijd ze hierna in partjes. Voeg 1 Theelepel kaneel toe, zo ook 1 theelepel suiker en de citroensap. Meng dit goed samen met een spatel.

 

  • Stap 4

De appels mag nu in de beslag toegevoegd worden.
Meng de appels met een spatel door je pancake beslag.

 

  • Stap 5

Hierna zet je een koekenpan met antibaklaag op het vuur. Zodra de koekenpan heet is voeg je eerst een klontje ongezouten roomboter en  beslag toe aan je koekenpan. Zet de deksel erop en bak de pancake gedurende 1 a 2 min. Je ziet dat de andere kant gaar zodra de bovenkant bijna droog is. Haal de deksel eraf keer de pancake en bak de andere kant mooi rood.

 

  • Stap 6

Zodra je de Pancakes hebt afgebakken kun je er voor kiezen te decoreren met notenmix en bebogeen

Geniet er van.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *