Pizza broodjes

De paar dagen die ik bij mijn ouders heb besteed heb ik echt heel goed besteed. Samen met mijn moeder heb ik natuurlijk dagelijks wel iets gebakken of gekookt. Het is samen gewoon enorm gezellig in de keuken. Mijn mama die zich enorm irriteert aan de zooi die zich ontwikkeld wanneer ik ga bakken. Wanneer ik bezig ben en niet meteen alles terug leg. Moeder dat doe ik wanneer ik klaar ben. Haha, mijn moeder is gewoon te leuk. Samen creëren we wel hele lekkere gerechten. Zo ook deze lekkere pizza broodjes, ze zijn heerlijk en luchtig.

Hoe we deze hebben gemaakt kun je hieronder lezen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

24 Gram suiker

9 Gram gist

1 Eiwit

8 Gram bakpoeder

1 Eetlepel pizza kruiden

75 ml olijfolie

150 Gram Griekse yoghurt

550 Gram bloem

150 gram griesmeel fijn

200 ml lauw warm water

Sesamzaadjes

 

Vulling

2 Uien

1 Rode paprika

1 Groene paprika

1 Gele paprika

250 Gram kipfilet

1 Blikje tomatenpuree

Halve theelepel zwarte peper

Halve theelepel sambal

1 Theelepel knoflookpoeder

1 Theelepel uienpoeder

1 Theelepel zout

1 Theelepel paprikapoeder

Geraspte mozzarella

 

Bereidingswijze

 

  • Stap 1

Neem een ruime schaal en doe hier de bloem, griesmeel, snufje zout, suiker en gist samen en bakpoeder bij. Voeg hierna de volle Griekse yoghurt, en olijfolie toe. Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het toe aan de kom.  Gooi het eigeel niet weg deze ga je later gebruiken. De pizzakruiden kunnen er ook bij.  Begint met het mengen van het deeg. Doe je het deeg in een deegmachine laat het dan langzaam draaien en voeg beetje bij beetje het water toe. Het deeg mag gedurende 10 min goed doorkneden. Je merkt dat het een mooie bal deeg wordt . Dek hierna het deeg af en laat het dan gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.

Je zult merken dat het deeg zich verdubbeld.

 

  • Stap 2

 

Terwijl het deeg rustig aan het rijzen is begin je aan je vulling.

Schil de uien en was deze, snijd de uien in kleine blokjes en voeg het toe aan een koekenpan. Ontpit de paprika, was deze en snijd het ook weer in kleine blokjes.
Snijd de kipfilet ook in hele kleine stukjes.

Doe de paprika samen met de kipfilet in de koekenpan bij de uien en bak het samen langzaam af op een laag vuurtje met de deksel op de pan. Voeg vooraf wel wat olijfolie toe aan de pan.

Bak de groenten langzaam af en voeg de paprika poeder, knoflookpoeder, uien poeder, sambal en zwarte peper toe. Zo ook het zout en meng het samen met een spatel. Zodra alles goed gaar is haal je de groenten van het vuur en lek je deze uit in een zeef. Laat de groenten dan ook goed afkoelen.

Je deeg is ondertussen gerezen. Haal nu balletjes van 70 gram uit je deeg en zet deze op een beklede bakplaat met bakpapier.  Laat het deeg dan gedurende 15 minuten rijzen.

 

  • Stap 3

 

Neem een schaaltje en voeg hier wat bloem aan toe. Druk nu het glas in je bolletje deeg. Zie de foto voor verduidelijking. Doe dit met alle balletjes deeg, Herhaal nadat je het hebt gedaan het proces nogmaals.
Smeer hierna de binnenkant van de balletjes in met een dun laagje tomatenpuree.

 

  • Stap 4

Strooi wat geraspte mozzarella op de tomatenpuree, doe er dan een lepel vulling op en eindig met mozzarella. Smeer de broodjes in met het overgebleven eigeel. En strooi op de broodjes wat sesamzaadjes.

Verwarm de oven voor met een schaal water in de oven. De oven mag op 200 graden.
Zodra de oven op temperatuur is verwijder je de schaal water uit de oven en bak je de broodjes in 15 a 20 min mooi rood bruin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *