Kokos sigaartjes

We hebben de kokos jam koekjes, en vandaag deel ik dan mijn kokos sigaartjes gevuld met kokos en jam.
Ik ben gewoonweg dol op de combinatie abrikozenjam met kokos. Ik kan er rustig een hele bak van naar achteren werken.
Mijn moeder had deze koekjes laatst gemaakt, ja hoor ik wilde meteen dit recept uitproberen. I need this one in my life. Like seriously. Omdat mama weet dat ik fan ben van de koekjes hebben we deze samen nog eens gebakken en heb ik alle ingrediënten afgewogen en alles gefotografeerd voor jullie.

Deze koekjes zijn makkelijk en snel een lekker koekje voor wanneer je bezoek hebt, zin in hebt of een feestje op iets dergelijks geeft.

 

Lees hieronder het recept door

Beschrijving

Wat heb je nodig 

  1. 65 Gram poedersuiker
  2. 250 Gram bloem
  3. 25 Gram maizena
  4. 1 Ei
  5. 2 Citroen schillen
  6. 4 Gram bakpoeder
  7. 125 Gram ongezouten roomboter of bona margarine
  8. 1 Zakje bourbon vanillesuiker
  9. Abrikozenjam
  10. Kokos
  11. 2 Theelepels oranjebloesem water

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

 

Neem een ruime schaal en voeg hier de poedersuiker, bona of ongezouten roomboter en vanille suiker toe.
Voeg meteen het ei en de citroenrasp toe.

  • Stap 2

Meng de ingrediënten samen en voeg de bakpoeder en bloem al zevend toe.

 

  • Stap 3

Meng alles wederom goed samen tot je een mooie bal deeg hebt. Bestuif hierna het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dikte.

 

  • Stap 4

 

Nadat je het deeg goed hebt uitgerold druk je met een koekjesvorm vierkantjes uit het deeg.
Neem een schaaltje en voeg hier wat abrikozenjam aan toe. Voeg de 2 theelepels oranjebloesemwater toe. Meng dit samen en warm het dan gedurende 30 sec op in de magnetron.

 

  • Stap 5

 

Bestrijk wat jam op het vakje en strooi er kokos over. Rol het vakje deeg op en leg deze op een beklede bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de koekjes af in 15 minuten.

Nadat de koekjes zijn gebakken haal je deze uit de oven en laat je ze eerst heel goed afkoelen. Smeer ze dan wederom in met jam en bestrooi ze vervolgens met kokos.

 

De jam trekt in het koekje en je hebt hele lekkere koekjes gebakken. Simpel en snel.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *