Bieten pasta met vegetarische balletjes

Bij het pakket wat ik van vegaliano heb mogen ontvangen heb ik dus ook bieten pasta gekregen en andere lekkere dingen. Uiteraard maak ik hier een heerlijk gerecht mee. Ik hield een beetje mijn hart vast, ik lust absoluut geen rode bieten. Toch ben ik er mee aan de slag gegaan en ben verrassend verbaasd door de heerlijke smaak van de pasta. Het had absoluut niet die gekke smaak van aarde die ik altijd proef bij rode bieten. Mocht je eens bestellen bij Vegaliano probeer het dan eens uit. Ik persoonlijk vond het heerlijk.

Mocht je dit eens willen proberen lees dan hieronder het recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

  1. 300 Gram bieten pasta van Vegaliano
  2. 250 Gram gesneden champignons
  3. 2 Uien
  4. 1 Rode paprika
  5. 250 Gram vegetarische gehakt
  6. 1 Theelepel gehaktkruiden
  7. 1 ei
  8. Paneermeel
  9. 3 Teentjes knoflook
  10. Olijfolie
  11. Pasta saus met tomaat en olijven van Vegaliano
  12. Geraspte kaas Vegaliano
  13. Gesneden Aubergine in olijfolie van Vegaliano
  14. 1 Bol aged white cheese van Vegaliano
  15. Groene Olijven

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

 

Neem een ruime schaal doe hier het gehakt in. Schil de ui, snijd deze in kleine blokjes en voeg het toe aan het gehakt. Voeg de gehakt kruiden toe samen met het ei en paneer meel tot het makkelijk is om de balletjes te rollen.

Neem een koekenpan, voeg hier wat olijfolie aan toe. Schil het ui en snijd deze in blokjes. Voeg het dan toe aan de koekenpan. Schil de knoflookteentjes en pers deze uit.

Zet de koekenpan op een laag vuurtje en bak de ui en knoflookteentjes rustig.

 

  • Stap 2

Zet 2 Liter water op in een ruime pan. Voeg de bieten toe en de aantal hoeveelheid zout wat er op de verpakking beschreven staat. Ik heb er zelf 30 gram zout bij moeten doen. Kook de pasta gedurende 10 min.

Rol balletjes van het gehakt en voeg het toe aan de pan. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze ook toe aan de pan. Snijd de aubergine in kleine reepjes en voeg deze toe. De champignons mogen er ook bij.

Bak dit op een laag vuurtje.

  • Stap 3

Voeg na een minuut of 5 de white chease toe en de olijven. Eindig met de pasta saus en 100 ml water. Meng dit goed samen en laat alles rustig gaar worden gedurende 15 min.

Hierna kan je de pasta uit lekken en samen met de saus serveren. Strooi er wat geraspte kaas over heen en je kunt lekker gaan genieten van dit heerlijke gerecht.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *