Snickers Brownie Cake

Afgelopen weekend zijn wij richting mijn schoonmoeder geweest. Aangezien ik haar een week of 3 niet had gezien was het hoog nodig tijd om langs te gaan. Als goed makertje heb ik een heerlijke  cake gebakken. Ik wilde graag bebogeen / caramel maken maar wist verder niet wat ik er daarna mee ging doen.

Al snel kwam het idee een snicker cake te maken met een brownie laagje. I mean waarom niet ? Zo gezegd zo gedaan alle ingrediënten in huis gehaald en ik ben aan de slag gegaan.

Mocht je dit ook willen maken dan kan dit! Lees het recept hieronder goed door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

Brownie

  1. 300 Gram pure chocolade 70%
  2. 100 Gram ongezouten roomboter
  3. 80 Gram bruine basterd suiker
  4. 2 Eieren
  5. 70 Gram bloem

 

Vanille Cake

  1. 120 Gram Ongezoute roomboter
  2. 50 Gram suiker
  3. 120 Gram bloem
  4. 2 Eieren
  5. 120 Gram bloem
  6. 80 Ml melk
  7. 1 Theelepel vanille aroma
  8. 1 Vanillesuiker

Topping

  1. 300 Gram ongezouten pindas
  2. 400 Gram gecondenseerde melk
  3. 250 Gram pure chocolade 70 %

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime pan en vul deze goed met water. Haal de wikkel van de gecondenseerde melk blik af. Verwijder de lijm en doe de gecondenseerde melk gedurende 3 uur in het water en kook deze op een middelhoog vuurtje met de deksel op de pan. De blik moeten in ruim water zitten en mogen niet boven het water uitsteken. Ook niet wanneer het water verdampt. Check deze dus geregeld en vul bij wanneer nodig. Kook de gecondenseerde melk 3 uur lang verwijder het dan van het vuur en laat de blikjes heel goed afkoelen voor je ze opent met een blikopener.

Neem een steelpan en doe hier de chocolade en roomboter in. Je smelt dit samen op een laag vuurtje. Als alles is gesmolten haal je het van vuur af en laat het even afkoelen.

  • Stap 2

Voeg de eieren, basterdsuiker en de bloem eraan toe. Roer alles goed door met een garde. Vet je bakblik in en giet het beslag erin.

Doe de brownie in een voorverwarmde oven gedurende 10 min op 180 grazen

  • Stap 3

Begin met je vanille beslag.
Neem je eieren, boter en suiker. Mix dit goed samen, voeg hierbij de vanillesuiker en vanille aroma.

 

  • Stap 4

 

Als je alles goed hebt gemixt voeg je de bakpoeder en bloem toe. Mix wederom alles goed samen.

Je brownie zal wel klaar zijn. Haal deze uit de oven en giet je vanille beslag boven je brownie. Doe de bakvorm terug in de oven gedurende 35 min op 180 Graden.

Als de cake gaar is haal je hem uit de oven. De cake is gaar als je er een mes in steekt en deze schoon uit komt. Laat de cake gedurende 1 uur goed afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.

Als de cake is afgekoeld haal hem eruit, open de blik gecondenseerde melk. De gecondenseerde melk is nu een dikke caramel en kun je de hele blik toevoegen aan de cake.

 

  • Stap 5

 

Smeer het goed uit. Doe dan de noten op de cake. Smelt de chocolade au bain Marie en giet deze dan ook boven de noten. Laat de chocolade harden en hierna kun je genieten van een overheerlijke snicker brownie cake. Ik heb als laatst nog wat zeezout erover heen gestrooid wat erg lekker is met de caramel. Aan jou de keuze of je dit wilt doen.

Helemaal klaar? Nu kun je lekker gaan genieten van een stukje cake.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *