Pandan Spons Cake

Al een hele lange tijd, sinds de periode dat Decori.nl in Den Haag haar deuren opende ben ik eigenlijk vaste klant. Inmiddels heb ik een vrij mooie band mogen opbouwen met de eigenaresse. Laatst vroeg ik haar of ze ergens zin in heeft omdat ze zwanger is. Al snel kwam het antwoord van een groene enorm zachte cake. Ze kwam niet op de naam, alleen het feit dat je er pak van hebt en je die bij de toko kunt kopen. Al snel begreep ik dat ze de Pandan spons cake bedoelt. Ik ben siham niet als ik zonder pakjes lekker zelf aan de slag ga.

Dit heb ik dus ook gedaan, na 4 mislukte pogingen is het dan eindelijk gelukt. Ik zeg niet dat ik deze cake makkelijk vond om te maken, maar wel erg leuk. Hieronder kun je het recept lezen en de bereidingswijze. Houd je aan elke stap dan moet het goed komen!

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 225 Gram bloem
 2. 200 Gram fijne suiker
 3. 6 Eigeel maat L
 4. 1 Zakje bakingsoda
 5. 3 Gram zout
 6. 220 Ml Kokosmelk
 7. 120 Ml zonnebloemolie
 8. 6 Eiwit maat L
 9. 100 Gram fijne suiker
 10. 1 Theelepel Pandan extract
 11. Food angel bakvorm

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Neem een ruime rvs schaal en doe hier de bloem en 200 gram fijne suiker in, voeg het zout en het zakje baking soda toe. Meng dit met een garde.

Neem een andere rvs schaal, maak deze vetvrij en voeg het eiwit toe.

 • Stap 2

Voeg de olie, eigeel en kokosmelk toe aan je bloem mengsel. Voeg je theelepel Pandan extract toe aan je beslag en meng dit goed samen met een garde. Meng het door tot je geen klontjes meer hebt.

Klop je eiwit stijf, voeg beetje bij beetje de 100 gram fijne suiker toe terwijl je klopt.

 • Stap 3

Wanneer je eiwit goed hebt opgeklopt kun je de schaal op zijn kop houden en het glijd er niet uit. Voeg dan beetje bij beetje eiwit toe aan het beslag en vouw het in je beslag. Vouw het voorzichtig door zodat je de lucht er niet uitslaat.

Neem je Angel food bakvorm. Vet je bakvorm niet in. Voeg het beslag toe aan de bakvorm.

Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de cake gaar in een voorverwarmde oven gedurende 40 min. Check de cake door een sateprikker erin te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake gaar.

Nadat de cake gaar is keer je hem om op een rooster. Maak de cake niet los van de vorm. Laat de cake rustig gedurende 2 uur in de bakvorm afkoelen.

Na 2 uur draai je hem wederom om, duw de cake dan voorzichtig los of ga er met een sateprikker langs de zijkanten en de onderkant zodat de cake helemaal los komt. Het is een hele sponzige heerlijke cake!

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *