Red velvet Cream cheese cookies

Mijn allerliefste vriendin die altijd voor mij klaar staat kwam hier mee. Ze stuurde een foto van een red velvet koekje. Dat ze hier enorm zin in had.
De foto zag er zo goed uit. Werd dan ook meteen geïnspireerd. Gisteren dus de keuken ingedoken en deze enorm lekkere chewy koekjes gebakken. Deze gaan zeker vaker op tafel komen cause they are way to good!!

De koekjes kun je het best in een Tupperware bewaren of in de vriezer wil je er iets langer van genieten.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

Red Velvet Cream Chease cookies

 1. 185 Gram Bloem
 2. 25 Gram Cacao
 3. 5 Gram Baking soda
 4. Rode kleurstof
 5. 150 Gram fijne suiker
 6. 100 Gram lichtbruine basterdsuiker
 7. 15 ML karnemelk
 8. 115 Gram ongezouten roomboter
 9. 3 Gram zout
 10. 1 Ei
 11. Chocolate chips
 12. 200 Gram Monchou
 13. 10 Gram bloem ( vulling )
 14. 100 Gram fijne suiker ( vulling )

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

 

Neem een ruime kom, doe hier de bloem in met de cacao. Voeg het zout en de bakingsoda toe. Zo ook de fijne suiker en de basterd suiker. Vervolg hierna de ongezouten roomboter op kamertemperatuur in blokjes.

 • Stap 2

 

Voeg een scheut kleurstof toe. Breek het ei en meng alles samen tot een plakkerig deeg. Voeg de gewenste hoeveelheid chocolade stukjes. Meng het nogmaals samen en wikkel het deeg in vershoudfolie. Het deeg mag gedurende 1 uur in de koeling.

 

 • Stap 3

 

Na 1 uur begin je aan de vulling. Klop de monchou los en voeg het suiker toe samen met de bloem. Je merkt dat het 1 geheel wordt.

Haal het deeg uit de koeling vorm balletjes van 20 gram. Druk ze allemaal een beetje plat. Neem 1 balletje doe er een lepeltje vulling op en sluit het balletje met een 2e balletje. Draai het mooi rond. Plet deze niet! De koekjes worden tijdens het bakken vanzelf plat. Doe dit met alle deeg. Bedek je bakplaat met bakpapier en laat voldoende ruimte waar de koekjes kunnen uitzetten. Bak de koekjes gedurende 12 min op 170 graden in voor verwarmde oven. Laat ze goed afkoelen voor je ze van de bakplaat af haalt.

 

Schenk een flink glas melk in en geniet van deze heerlijke koekjes.

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *