Erwten pasta met cashew pesto

Vorige week kreeg ik een Instagram berichtje binnen van de online webshop Vegaliano. Een vegetarische Italiaanse webshop. Nadat ik het berichtje binnen kreeg ben ik meteen gaan kijken op de website. De producten zien er onwijs goed uit.

Na wat mailtjes heen en weer hebben we beide besloten samen te werken. Aangezien ik echt enthousiast ben over hun producten, ben ik met het gekregen pakketje aan de slag gegaan. Vanuit dit pakketje heb ik een heerlijk pasta gerecht gemaakt. De pasta is gemaakt van erwten. Het smaakt natuurlijk wel anders dan gewone pasta. Mocht je liever normale pasta willen gebruiken kun je dit uiteraard aanpassen. De pesto die te verkrijgen is op de webshop moet je echt eens proberen. Je kunt de producten bestellen met 10 % korting. Er is geen einddatum op de kortingscode. Gebruik Siham10 om de code te kunnen gebruiken.

Wil je dit heerlijke gerecht eens proberen lees het recept dan rustig door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

  1. 250 Gram erwten pasta van Vegaliano
  2. 180 Gram tomaten en cashew pesto van Vegaliano
  3. 250 Ml Kookroom
  4. 1 Ui
  5. 1 Rode paprika
  6. 30 Gram zongedroogde tomaten
  7. 150 Gram kastanje champignons
  8. Parmezaanse kaas
  9. Smoked Mozzarella van Vegaliano
  10. Olijfolie
  11. 1 Theelepel Italiaanse kruiden
  12. 1 Limoen

 

 

Bereidingswijze

  • Stap 1

Neem een ruime koekenpan, voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Schil en was de ui, snijd het hierna in blokjes of reepjes. Ontpit de paprika en snijd deze in blokjes. Was de champignons en snijd deze in 4en. Zet de koekenpan op het vuur en voeg de uien toe. Bak de uien glazig en voeg de paprika toe. Voeg na 2 minuten ook de kastanje champignons toe. Bak het geheel rustig samen gedurende minuut of 5.

Was de pasta, zet een pan water op het vuur en zodra het water kookt voeg je de pasta toe. Kook de pasta in 5 minuten gaar.

  • Stap 2

Voeg de pesto toe, snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Pers de limoen uit en bak het geheel samen gedurende 3 minuten. Voeg dan de kookroom toe en laat het geheel 2 minuten sudderen.

  • Stap 3

Voeg als laatst de theelepel Italiaanse kruiden toe en meng het geheel samen. Laat het nog een minuut of 2 door sudderen. Zet het vuur dan op de laagste stand en lek de pasta uit. Voeg de pasta toe aan de saus. Rooster de cashew noten in een koekenpan.

Dien dan de pasta op, strooi er Parmezaanse kaas op, de cashewnoten en maak het af met wat stukjes smoked mozzarella.  Je kunt nu genieten van dit heerlijke gerecht.

Geniet er van.

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *