Naan Brood

Wanneer ik in de supermarkt loop, vallen mijn ogen altijd op het Naanbrood. Ik heb het 1 x gekocht en eigenlijk nooit meer. Als het om brood gaat, Libanees brood, Turks brood, Marokkaans brood etc maak ik het liefst zelf. Dit keer heb ik Naanbrood gemaakt met charmilla. Oooh wat een ontzettend lekkere Naanbrood is het geworden.

Aankomende week ga ik wederom Naanbrood maken en deze lekker invriezen. Hoe lekker is het wanneer ik een makkelijk gerecht heb gekookt waar ik het brood bij kan serveren. Even uit de vriezer halen en laten ontdooien.

Aangezien hij zo in de smaak is gevallen wil ik dit recept met jullie delen. Lees hieronder het recept door.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 125 ml warm water
 2. 4 Gram suiker
 3. 8 Gram gist
 4. 280 Gram bloem
 5. 120 Gram Griekse yoghurt
 6. 2 Teentjes knoflook
 7. 1 Eetlepel olijfolie
 8. 3 Gram zout
 9. 50 Gram ongezouten roomboter

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

 

Neem een schaaltje en doe hier de suiker in, voeg de gist er aan toe samen met het warme water. Zet het schaaltje aan de kant en laat het 15 min rusten.

Neem een andere schaal en doe hier de bloem in. Voeg het zout toe en meng het samen. Schil de knoflook en rasp deze.

 

 • Stap 2

Voeg de olijfolie toe samen met de Griekse yoghurt.  Na 15 min voeg je ook het gist water toe.  Je merkt dat je water is gaan schuimen. Rasp de knoflook en voeg deze toe.  Kneed het deeg goed samen gedurende 10 min. Kneed het deeg goed door en vorm er dan een mooie bal van. Vet een andere schaal in met wat zonnebloem olie en leg het deeg erin. Dek de schaal af met vershoudfolie. Laat het deeg gedurende 1 uur rijzen. Het liefst op een warme donkere plek. Zoals in de oven bijvoorbeeld.

 

 • Stap 3

Na 1 uur is je deeg mooi gerezen, druk nu de lucht eruit. Vorm 8 balletjes van het deeg.

 

 • Stap 4

Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een cm of 1. Neem een zware koekenpan en zet deze op het vuur.

Vet de koekenpan in met een laagje olijfolie en bak de naan hier in af. Je merkt dat het deeg mooi bol wordt wanneer hij bakt. Je bakt het net als een pannenkoek aan beide kanten. Wanneer je het brood hebt gebakken smelt je de ongezouten roomboter en smeer je al het Naanbrood in met de ongezouten roomboter. Bestrooi de Naanbrood met fijn gehakte peterselie, dit is optioneel.

 

 

1 antwoord
 1. Faatje
  Faatje zegt:

  Hey,

  Super lekker recept! Mooi gelukt vanaf de eerste keer. Ik zie alleen niet waar de teentjes knoflook bij moeten. Dus heb ik het bij de gesmolten roomboter gedaan en er op gesmeerd.

  Liefs!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.