Pumpkin spice cake

De herfst doet mij denken aan pompoen, pompoen doet mij denken aan Amerika. Ik zie de foto zo vaak voorbij komen, een cake van pompoen. Pumpkin spice cake. Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders en aangezien ik met mijn moeder het heerlijk vind om te kokkerellen en te bakken zijn we samen vroeg in de ochtend richting de Albert Heijn gewandeld om de boodschappen aan te schaffen voor de cake.

Eenmaal thuis, eerst ontbeten en toen de keuken ingedoken. Al snel belde mijn schatjes mijn kleine neefjes en nichtje aan en heb ik ze gevraagd om te helpen. Dit wilde ze dolgraag, met tante bakken is altijd leuk. Mijn moeder riep al snel waar haal je het geduld vandaan!! Hahaha, ik geniet er van als de kids ook genieten. Anyways, de cake is heerlijk geworden en het recept kun je hieronder doornemen.

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 

 1. 450 Gram pompoen
 2. 300 Gram bloem
 3. 240 ML zonnebloemolie
 4. 200 Gram suiker
 5. 1 Vanillesuiker
 6. 1 Bakpoeder
 7. 5 Gram bakingsoda
 8. 45 Gram Griekse yoghurt
 9. Halve Theelepel kaneel
 10. Halve Theelepel gember
 11. Halve theelepel gemalen piment
 12. Halve theelepel kruidnagel
 13. 1 Theelepel koek kruiden
 14. 4 Eieren
 15. Enchanted cream ( optioneel )

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Schil de pompoen, snijd deze in blokjes en kook de pompoen gaar. Zodra de pompoen goed gaar is kun je deze uitlekken. Pureer de pompoen helemaal tot je een fijn papje hebt.

Doe de bloem in een schaal samen met de vanille suiker, suiker, bakpoeder, bakingsoda en alle bovenstaande kruiden. Meng de droge ingrediënten samen. Breek dan de eieren.

 • Stap 2

Voeg de olie en Griekse yoghurt toe. Meng het met een garde samen.

 • Stap 3

Voeg de gepureerde pompoen toe en meng het nogmaals goed samen.

Meng het zo door met de garde tot je geen klontjes meer hebt. Je kunt het ook met een mixer doen mocht je dat makkelijker vinden.

 • Stap 4

Nadat je het goed hebt gemend neem je een rechthoekige bakplaat en bekleed deze met bakpapier.

 • Stap 5

 

Giet het beslag in de bakplaat en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 40 min af.

Bereid een topping naar keuze voor. Je kunt ervoor kiezen om een mascarpone of monchou topping te maken of zoals ik enchanted cream. De bereidingswijze is op de verpakking te vinden.

Zodra de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat je hem gedurende 2 uur goed afkoelen alvorens je de cake met je topping besmeerd. Hierna kun je genieten van een heerlijk stukje pumpkin spice.

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *